Разпространението на ковид и опасността от новия вариант омикрон задълбочават ...

Разпространението на ковид и опасността от новия вариант омикрон задълбочават

Психотерапевти: COVID-19 задълбочава психичните проблеми

Разпространението на коронавирус и заплахата от новия вид омикрон задълбочават психическите проблеми, настояват психотерапевти. В Русе се усилват случаите на хора, които търсят помощ. Според експертите повода за това е продължаващата дълго време пандемия, която оказва въздействие най-много върху финансовото положение на фамилиите, заяви Българска национална телевизия.  

Хората споделят, че към този момент не си вършат дълготрайни проекти. А тези, които са се сблъсквали с вируса, се опасяват претърпяното да не се повтори.
Много хора страдат от това психическо положение, само че не го признават
Тревожността е заболяването на 21-ви век. Може да бъде подбудена от голям брой фактори, сплотяващи се под едно име – стрес. Забързано...

Психологът Траян Личев споделя, че преболедувалите коронавирус постепенно възстановяват вярата в себе си и във опциите си. В момента той оказва помощ на човек с такива проблеми.  

" Прав, здрав, само че вътрешното му чувство е, че още не е подготвен за работа, не може да се възвърне изцяло, това се отразява и на фамилията му, на връзките със брачната половинка му, с децата, усеща се че е непотребен, малоценен ", разяснява Траян Личев, психолог и психотерапевт.  

Психоаналитикът Янка Василева споделя, че първата вълна на пандемията е подействала като потрес, само че и като готовност на хората. Сега обаче коронавирус изважда на повърхността забравени страхове и паники.  

" Това продължи прекомерно дълго и рецесията стана перманентна. Засилиха се тревожните разстройства като цяло ", сподели Янка Василева, психолог и психотерапевт. Ковид пандемията, по думите на психолозите, е довела и до боязън от обществени контакти.  
Пандемията удари грубо душeвността ни, вижда се по самоубийствата и резултата на обществените мрежи
Психичното здраве в световен мащаб е понесло необратими вреди поради пандемията от ковид. Може ли да имат огромна виновност и обществените...

" Прекаленото оставане у дома - тук се ускори към този момент обществената фобия и зависимостта от екрана. Децата към този момент нямат обществените умения, мъчно поддържат другарства. При възрастните се изостря икономическата неустановеност ", добави Янка Василева.  

За да се преодолеят спешните обстановки, психотерапевтите поучават за повече диалози с близки хора, повече придвижване и занимания с обичани неща.

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg