Разпространението на К-19 у нас и съпоставка с останалите страни

...
Разпространението на К-19 у нас и съпоставка с останалите страни
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Първи сме по смъртност на Балканите

Разпространението на К-19 у нас и параленост с останалите страни направи доцент Ангел Кунчев.

По думите му заболеваемостта в България доближи 483 на 100 000, което ни води на 9-о място в Европейски Съюз и на 3-то място на Балканския полуостров. По отношение на смъртността на 14-дневна база сме на 4-о място в Европейски Съюз и на 1-во място на Балканите. Това разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

" България с нищо не е изключение от обстановката и с нищо не е неповторима. Вълната на английския вариант доближи целия континент и по тази причина се постанова да вземем тези ограничения. Няма обаче полицейски час и ограничавания за излизане от у дома, което би затруднило нашите жители ", посочи той.

Ето и част от ограниченията:
Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги и други обществени мероприятия в присъствена форма се позволява при потребление на 30% от потенциала на помещението, в което се организират, при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство и други).

Преустановяват се присъствените образователни занятия (в това число образователни практики, стажове, изнесени образователни часове, изпити, дуална система на образование и др.) в учебните заведения и центровете за поддръжка за личностно развитие;
Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда за всички възрастови групи. 

Преустановява се присъственият образователен развой във висшите учебни заведения. Допуска се единствено провеждането на държавните изпити за придобиване на компетентност в системата на опазването на здравето, при прецизно съблюдаване на ограниченията за предварителна защита и надзор на инфекциите;

Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР