Разпространението на холера в няколко сирийски района представлява сериозна заплаха

...
Разпространението на холера в няколко сирийски района представлява сериозна заплаха
Коментари Харесай

ООН: Случаите на холера в Сирия са свързани с напояване на използвани за храна растения със заразена вода

" Разпространението на холера в няколко сирийски региона съставлява " сериозна опасност за хората в Сирия и района ", сподели филантропичният координатор на Организация на обединените нации в страната Имран Риза, представен от Ройтерс. " Предполага се, че случаите на холера в Сирия са свързани с напояване на употребявани за храна растения със инфектирана вода и пиянство на рискова вода от река Ефрат ", съобщи Риза.

Той прикани за незабавни дейности за преодоляване на разпространяването на заболяването. Голяма част от популацията в страната разчита на водни източници, които не са безвредни, откакто националната водна инфраструктура е тежко потърпевша вследствие на продължаващата повече от десетилетие война. Регионалният шеф по изключителните обстановки на Световната здравна организация (СЗО) за Източното средиземноморие Ричард Бренан сподели, че от 25 август организацията е записала осем умряли от холера – шестима в Алепо и двама в Дейр аз Зор.

В северната провинция Алепо са регистрирани над 70 % от общо 936 хипотетични случая на заболяването, а в източната Дейр аз Зор – над 20 %. По-малко хипотетични случаи са регистрирани в Ракка, Хасака, Хама и Латакия. Потвърдените случаи са 20 в Алепо, четири в Латакия и два в Дамаск. Бренан съобщи, че СЗО приканва донорите да дават повече финансиране, откакто организацията поставя старания за справяне с разпространяването на холера в няколко страни в района, в това число Пакистан, където съществуващата обстановка се утежни поради наводнения в последно време. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР