Разпространението на грипа в Пазарджишко приближава до границата, след която

...
Разпространението на грипа в Пазарджишко приближава до границата, след която
Коментари Харесай

Грипът в Пазарджишко е почти на епидемичните граници

Разпространението на грипа в Пазарджишко доближава до границата, след която в района би трябвало да се разгласи зараза. Мярката се ползва при 99 персентила, а към днешна дата заболеваемостта е към 95-ия персентил, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Димитър Савов.

Най-тежка е обстановката в Областната болница, където всички кревати в детските отделения са заети и там повече не може да бъдат одобрявани пациенти. А не е планувано да се разкриват спомагателни места, в случай че няма оповестена зараза. Същевременно информация на РЗИ със Здравната каса демонстрира, че към 50 са свободните детски кревати в частните лечебни заведения в Пазарджик и в тези в Панагюрище и Велинград. До всички лечебни заведения са написани писма да насочват болните към дребните лечебни заведения, с цел да не се получава претоварване единствено на една от тях.

В идващите дни ще бъдат получени и данни за заболеваемостта в учебните заведения. Ако тя надвиши 30%, следва привикване на Областния спешен щаб, с цел да се реши дали би трябвало да се разгласи грипна зараза.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР