Разпродажбите при криптовалутите през последните няколко седмици изтриха стотици милиарди

...
Разпродажбите при криптовалутите през последните няколко седмици изтриха стотици милиарди
Коментари Харесай

Инвеститор в Dogecoin съди Илон Мъск, Tesla и SpaceX за 258 млрд. долара

Разпродажбите при криптовалутите през последните няколко седмици изтриха стотици милиарди долари от пазарната капитализация на пазара и създаоха доста някогашни криптомилионери.

Вчера в Манхатън е било заведено групово правосъдно дело от страна на американски вложител в Dogecoin, което упреква Илон Мъск, Tesla и SpaceX в това, че са взели участие в противозаконна рекетьорска активност за изкуственото повишение на цената на криптовалутата.

Мъск постоянно загатваше криптовалутата в профила си в Twitter, което постоянно водеше до покачване в цената на токена.

В правосъдните документи ищецът наподобява употребява тези известия в Twitter, както и изявленията на Мъск, че той е dogefather, като доказателство, че милиардерът управлява криптовалутата и носи отговорност за загубите на вложителите, откакто цената й падна от близо 0.74 $ до малко над 0.05 $ в последните дни.

Искът е на стойност три пъти колкото сумата от 86 милиарда $, която ищецът твърди, че вложителите в Dogecoin са изгубили, откогато Мъск стартира да пуска събщения в Twutter за криптовалутата, написа TechCrunch.

“Обвиняемите погрешно и лъжливо твърдяха, че Dogecoin е законна инвестиция, а в действителност тя няма никаква стойност,” се споделя в жалбата на ищеца Кийт Джонсън.

“Откакто Мъск и неговите компании SpaceX и Tesla започнаха да купуват, развиват и промотират Dogecoin през 2019 година, вложителите са изгубили почти 86 милиарда $ в тази криптопирамида”, се споделя в правосъдните документи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР