Разпродажбата на общинските имоти е най-лесният начин за запълването на

...
Разпродажбата на общинските имоти е най-лесният начин за запълването на
Коментари Харесай

Пловдив разпродава общински имоти "на килограм"

Разпродажбата на общинските парцели е най-лесният метод за запълването на дупките в бюджета. Администрацията явно го избира, вместо да влага старания в стопанисване на недвижимата благосъстоятелност за да носи сигурна и дълготрайна облага, написа "Марица ".

В проекта за доходи всяка година се залагат 5 - 6 млн. лв. приходи от продажба на нефинансови активи. През 2019-а в локалната хазна се чакат доходи за 6,6 млн. лв., от които 6,1 млн. лв. от земя. Пазарът на общинските парцели обаче върви със забавени темпове - за петте месеца градската администрация е съумяла да спазари недвижима благосъстоятелност за 986 910 лв., от които 288 894 лв. са постъпили в бюджета от покупко-продажби със земя.

Тъжната истина е, че след 30 години лавинообразна търговия с парцели в Пловдив, изключително в централната градска част, в Кършияка и Кючук Париж, съвсем не останаха общински терени за градеж на детски градини и ясли, учебни заведения, спортни комплекси. Все по-често на тезгяха се вадят дворни места по 300 - 400 кв. метра.

В същото време солидни общински здания са изоставени на разрухата - постройката на Белодробна болница на Цариградско шосе, някогашният ТЕЛК на ул. "4 януари ", кино "Космос ", незавършеният градеж на бул. "Дунав ", където трябваше да се реалокира кметството на "Северен ", че даже и двуетажната къща - монумент на културата на ул. "Съборна " 20 в сърцето на Стария град, за която още преди две години беше преустановен договорът за концесия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР