Разпродажба на глобалните пазари на облигации, съчетана с рали на

...
Разпродажба на глобалните пазари на облигации, съчетана с рали на
Коментари Харесай

Акциите и облигациите се разминават, тъй като инвеститорите се тревожат по-малко за инфлацията

Разпродажба на световните пазари на облигации, съчетана с рали на акциите тази година, демонстрира, че всепоглъщащата фикс идея на вложителите за пътя на инфлацията и лихвените проценти може най-сетне завършва, споделят анализаторите.

Уолстрийт докара до растеж от 3,8 % за акциите на развитите пазари до момента тази година, подтикван от голямата мощ на американската стопанска система, до момента в който показателят на световните облигации падна с 2,8 на 100, защото вложителите понижиха упованията си за понижаване на лихвените проценти.

Такива разнообразни ходове бележат спиране от последната година или повече, когато двата актива бяха склонни да се покачват или падат дружно и биха могли да предвестят връщане към предходния модел, при който закрепеният приход с по-нисък риск действаше като противотежест на по-рисковите акции.

Промяната евентуално ще пристигна като облекчение за доста вложители, които държат форми на по този начин наречените „ 60/40 ” портфейл, който разпределя 60 % за акции и 4...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР