Разпределителят на Нефтохимик Добромир Димитров седна пред камерите на предаването

...
Разпределителят на Нефтохимик Добромир Димитров седна пред камерите на предаването
Коментари Харесай

Добромир Димитров: Нивото на волейбола в България се вдига

Разпределителят на Нефтохимик Добромир Димитров седна пред камерите на предаването на DIEMA SPORT 2 " Златният гейм ", с цел да поговори за настощия си тим, мемоари от прекараните сезони в италианския Перуджа. Димитров не пропусна да засегне и тематиката за националния ни тим по волейбол, споделяйки, че би трябвало да има религия в възможностите на нашите момчета да изковат квота за Олимпиадата в Токио през идната година.

" Завърнах се с леко напрежение. Има носталгия, само че започваме да се аклиматизираме. Нивото е доста по-високо от преди години. Треньори и играчи са се върнали от чужбина и това си споделя думата. Клубовете пробват да дадат все по-добри условия на мочметата, тъй че има разлика ", стартира той.

" Работил съм с част от момчетата в Нефтохимик, както и с треньора. Имаме си доверие и сме сикнали на метода на работа. Отборът има огромни упоритости, което кореспонира и с моите персонални цели ".

" Доста неща се научават от състезатели като Лусиано Де Чеко. През огромна част от кариерата си са играчи само на най-високото равнище. При мен има интервали на по-високо и на по-ниско равнище и това прави този конфликт забавен ".

" От Перуджа имам страхотни мемоари, тъй като играхме два финала, надлежно за купа и за състезание. За страдание обаче ги загубихме и двата ".

" Загубата против Левски ни въздейства мотивиращо. Това ни демонстрира какво би трябвало да почистим в играта си и ни стимулира да работим по-здраво, с цел да не се стига до сходни провали. Такива загуби са потребни, тъй като в случай че единствено печелиш губиш доста значими неща за един тим. Стоим крепко стъпили на земята ".

" Хебър направиха доста добра селекция. Имат добра сплав като тим и игра. Не мисля обаче, че са непреодолими. Ще станат положителни мачове с тях ".

" Николай Желязков е извънредно хуманен. Винаги се пробва ни подаде ръка и да излезеш от дупката, в случай че си попаднал в такава. Това доста оказва помощ душевен и отборно. Не доста треньори осъзнават смисъла на тези неща, до момента в който той си е построил сходен способ на работа ".

" Теди Салпаров беше огромен мотиватор. Много ни поддържаше и постоянно ни даваше положителни препоръки в точните моменти. Новият човек на този пост обаче се оправя съвършено досега, тъй че не мисля, че ще имаме проблеми ".

" Може би не бях досега на 100%. Имах леки физически проблеми, само че те поотшумяха и към този момент мисля, че всички ще е наред. Хубавото е, че имаме и добра пейка. Няма незаменими играчи в нашия тим ".

" Като цяло имаме шансове за класиране за Олимпиадата. Съперниците са мощни, несъмнено. Въпрос е на моментно положение на националните тимове, тъй че мисля, че имаме своите шансове. Всичко може да се чака, за какво не и хубава изненада. Трябва да се явим всички на лагера и в избран период треньорът да реши кой е най-добре квалифициран. Това ще е оптималното решение ", приключи Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР