Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев

...
Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев
Коментари Харесай

Ето защо Жоро Братоев се завърна в националния отбор на България

Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев бе посетител в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Плеймейкърът на Дея спорт приказва за какво е решил да се завърне в националния тим на България, с цел да помогне в извънредно значимата 2023 година.

“Аз в никакъв случай не съм казвал " Край! ”, и че не желая в националния тим. 

За мен постоянно е било чест и наслаждение, просто през последните години с последните наставници не съм имал общи визии или не съм попадал в тяхното полезрение. С Пламен (б.р. националният селекционер Пламен Константинов) се чухме, той ме попита дали желая да взе участие, което в никакъв случай не е преставало, и щом той счита, че по какъвто и да е метод аз мога да бъда потребен, бих потребен - дали би било за един сервис, за едно повдигане, за един или няколко мача. Това е треньорска преценка и зависи от него ”, съобщи Георги Братоев особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“За мен няма не значими надпревари. 

Всички ние волейболистите, кой до каква степен е стигнал в своята кариера, кой какъв волейбол е играл или не играл, всички сме тръгнали посредством и единствено на националния тим. Има може би единствено 1-2-3-а играчи в историята на българския волейбол, които не са станали положителни волейболисти с помощта на националния тим, дори не мога да ги изброя. Последните резултати на националния тим са незадоволителни по отношение на това, което чака българския фен и какви български волейболисти има, и считам, че националният тим има потребност от помощ и не би трябвало да има да не желаят да играят за него и да има хора, които да споделят: " Това съревнование не е значимо, това съревнование не е значимо ". Напротив, цялата система в този момент е направена по този начин, че всеки един мач дали от VNL, дали от Европейско или олимпийска подготовка са задоволително значими. Всеки един естествен и приблизително образован човек, че всяка една победа за някои, които са правили много победи е още един мач, който сме спечелили, само че за тези млади момчета, които занапред навлизат е трупане на опит, трупане на победи и трупане на самочувствие. Това е главното, което липсва. Изключително значимо е тези млади играчи да се научат, че могат да печелят против огромните и да бъдат един образец за тези, които ще дойдат след тях. 

Всеки си взема своето решение, само че първо би трябвало да се мисли, че националният тим първо дава, а след това от време на време има потребност да му се даде на него ”, добави Георги Братоев.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР