Разпореждането на Владимир Путин за привеждането на силите за възпиране,

...
Разпореждането на Владимир Путин за привеждането на силите за възпиране,
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Путин се опитва да разсее хората от случващото се в Украйна

Разпореждането на Владимир Путин за привеждането на силите за въздържане, включващи нуклеарния боеприпас, в специфичен режим на бойно дежурство е нищо повече от опит да се разсеят хората от протичащото се в Украйна , осведоми Би Би Си (BBC). Това съобщи английския министър на защитата Бен Уолъс.

По думите на Уолъс Владимир Путин се е впуснал в " риторична борба ", като се пробва да подсети на света, че има " спирачка "

Министърът на защитата добави, че Русия изостава в графика си за нашествието на Украйна и похвали украинците за съпротивата, която оказват.

Изявлението на Путин не значи, че той има желание да употребява нуклеарно оръжие . Но съумя да притегли интернационалното внимание. Доста страни го подлагаха на критика. Съединени американски щати го дефинираха като " недопустимо ескалиране на напрежението ".

Европейски Съюз наложи нови наказания на Русия, които включват възбрана за съветски самолети да навлизат във въздушното пространство на съюза и възбрана на някои съветски държавни медии на територията на Европа.

Европейски Съюз също по този начин съобщи, че ще финансира закупуването на оръжия за Украйна.

Бен Уолъс съобщи пред Би Би Си, че схваща доста добре тревогире на хората към изказването на Путин. Той добави, че съветският държавен глава не е споделил нещо по друго по тематиката с нуклеарните оръжия. Според Уолъс Путин желае да подсети на света, че разполага с мощен боеприпас и техника, която да се спре нуклеарните оръжия на врага . Министърът на защитата съобщи, че Обединеното кралство също е нуклеарна мощ и десетилетия наред е пазила сигурността.
 Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили
Путин разпореди спецрежим на нуклеарните сили

Преди броени дни завършиха учения на стратегическия боеприпас на Русия

Поставянето на силите за въздържане в бойно дежурство е предизвестие. Това дава опция за по-лесно потребление на оръжията, само че не значи наложително, че ще се стигне до подобен сюжет. Русия има максимален брой нуклеарни оръжия, само че е наясно, че НАТО разполага с задоволителен брой от своя страна, с цел да унищожи Русия. Целта на Владимир Путин е да откаже НАТО от поддръжката на алианса към Украйна.

" Путин доста добре знае, че потреблението на нуклеарно оръжие ще докара до съответния отговор от Запада. ", показа Бен Уолъс. Именно за това споделям на нашите съдружници, че няма да се стигне до ескалиране на напреженеито, добави министърът.

Уолъс показа, че нашествието на Русия в Украйна не развива по пла н. Русия дава много жертви, а в страната започнаха голям брой митинги срещу военните дейности. Той изрази безпокойство, че това може да озлоби Путин и офанзивите против украинските градове да станат още по-жестоки.

Руските войски напредват постепенно. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че идващите 24 часа ще бъдат решителни.. Зеленски не е оптимист, че това ще докара до преустановяване на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР