Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метраЕдин

...
Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метраЕдин
Коментари Харесай

Кадри от взрива на бензиностанция до Букурещ

Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра

Един човек е умрял, а 57 са ранени при две детонации в бензиностанция в Креведия, Румъния, покрай столицата Букурещ, съобщи Ройтерс.

При първата детонация огънят се е разпрострял до две цистерни и близка къща, прецизира организацията. Разпоредена е евакуация на хората в радиус от 300 метра, като придвижването на автотранспортни средства е било прекратено, осведомиха от румънския Генерален инспекторат за изключителни обстановки (IGSU).

25 коли на противопожарната работа са пристигнали на място за потушаване на огъня. Осем души са били интубирани, откакто са претърпели тежки изгаряния съгласно данните на здравното министерство, съобщи Нова и Българска телеграфна агенция.

Втората детонация в бензиностанцията LPG е била довечера, като са потърпевши 26 пожарникари, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат, който управлява отдела за изключителните обстановки. Той посочи, че все още на изказването му огънят към момента не е бил изцяло сподавен и предизвести, че са вероятни още детонации на това място, тъй като заплаха съставлява трета цистерна.

" Почти несъмнено четирима от ранените ще бъдат превозени в лечебни заведения в Белгия и Италия ", съобщи министър председателят на Румъния Марчел Чолаку след изключително съвещание на образувания спешен щаб.

Свидетели споделят, че по неразбираема причина първо е избухнал гърмеж до самата газостанцията. Когато пожарникарите се доближили обаче се взривили и три цистерни, пренасящи гориво.

Румънските медии позволяват, че газостанцията е била противозаконна.  

JUST IN: Large explosion near Bucharest, Romania.
— jamiemcintyre (@jamiemcintyre21)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР