Разпоредена е дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства за

...
Разпоредена е дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства за
Коментари Харесай

Началникът на МВР с коментар след скандалната грешка на ГДБОП

 Разпоредена е дисциплинарна инспекция за определяне на всички условия за сбъркания адрес от ГДБОП. Това сподели министърът на вътрешните работи по време на чуването си в пленарна зала за грешката при акция на ГДБОП. Той разясни, че чиновниците от екип номер 9 са разбрали адреса сутринта преди акцията.

" Преди идване на място са обезпечили периметъра, въведени са правилните данни, след това обаче е открито, че вместо в блок 7, екипът е дошъл на адрес в блок 4 в кв. " Левски " Г ", добави министърът.  Той даде обяснение и за самата акция и проведената незаконна група, против която е била ориентирана. " В ГДБОП е получена оперативна информация за проведена незаконна група, занимаваща се с владеене и разпространяване на наркотични субстанции, незаконнна банкова активност, реализиране на дейности по рекет, изнудване и други силови дейности против длъжници, осъществяване на имотни и финансови измами. Налични са и данни, че лицата правят активност, обвързвана с трафик на хора ", сподели още Терзийски.

" Във връзка с горепосочената информация, след отчет в Специализираната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане по разказа на ГДБОП - Министерство на вътрешните работи и прокурорски номер по разказа на Специализираната прокуратурата ", разяснява Терзийски. 

" След осъществяване на голям брой оперативни-издирвателни мероприятия, които уголемяват в началото постъпилите данни, е открито, че проведената незаконна група е по-мащабна и има разнородна незаконна активност. Установено е, че ясно изразена водеща функционалност в групата имат две лица. Едното от които се счита за мозък, а на едно равнище с него е второто отговарящо за силовите дейности и намирането на подставени лица, обслужващи ползите на проведена незаконна група ", сподели още министърът на вътрешните работи. 

" Вследствие на осъществените оперативно-издирвателни дейности е осъществен разбор и е открит целият състав и конструкция на проведената незаконна група. На 5 октомври 2020 е извършена профилирана полицейска интервенция под надзора на Специализираната прокуратура, при взаимно присъединяване на сили от ГДБОП, Главна дирекция " Жандармерия ", СОБТ, Специализирани полицейски сили Столична дирекция на вътрешните работи. В хода на извършената интервенция са осъществени авансово планувани процесуално-следствени дейности по отношение на 16 лица, 28 адреса, 10 моторни транспортни средства. Допълнително в изискванията на необходимост са извършени процесуално-следствени дейности по отношение на още 10 броя адреси ", сподели още министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР