Разположеният в Донецка област град Угледар, който от началото на

...
Разположеният в Донецка област град Угледар, който от началото на
Коментари Харесай

Forbes: Елитната украинска 72-ра бригада започна отстъпление от Угледар

Разположеният в Донецка област град Угледар, който от началото на войната бе непревземаема цитадела за руснаците, наподобява скоро ще падне. Елитната 72-ра обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която го пази към този момент съвсем две години, стартира да отстъпва от рамките му, оповестява американското списание Forbes, представено от " Фокус ". 

Военният анализатор на изданието Дейвид Акс отбелязва, че последният взлом против Угледар в сряда сутринта, за разлика от доста предходни, наподобява е бил сполучлив. По данни на украинската аналитична група Frontelligence Insight, обстановката в града е сериозна и това най-вероятно са последните стадии от отбраната му. 

" Има признаци, че казусът е подобен. Изглежда, че когато съветските войски започнаха да заплашват фланговете на града предходната седмица, 2000-те души от 72-ра ОМБр, въоръжени с танкове Т-64, бойни машини БМП-2 и гаубици М-109, започнаха постепенно да се отдръпват към по-сигурни позиции ", написа Дейвид Акс. 

Значението на Угледар за всяка от страните е противоречив въпрос, отбелязва анализаторът. 

Украинските сили укрепват ъгъла, където южният фронт се среща с източния, само че е допустимо Богоявленка, на няколко километра северно, да извършва същата функционалност, допуска Акс. Според него Богоявленка е евентуална различна база, към която 72-ра ОМБр може да се отдръпна от Угледар. 

" Въпреки че съветските войски са пренапрегнати по цялата фронтова линия, отстъпващите им по бройка украински сили са още по-пренапрегнати. Украинската защита на изток беше " провиснала " даже преди Генералният щаб в Киев да подреди нахлуване през границата към Курска област предишния месец. Сега това се случва даже още по-бързо ", обобщава Акс.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР