Разположен в съседство с новата щаб-квартира на Tesla в Тексас,

...
Разположен в съседство с новата щаб-квартира на Tesla в Тексас,
Коментари Харесай

Tesla вече успя да произведе 10 млн акумулаторни клетки тип 4680 в Тексас

Разположен в съседство с новата щаб-квартира на Tesla в Тексас, предприятието е способно да създава освен електрически автомобили, само че и тягови акумулатори, основани на обещаващите акумулаторни кафези с размер 4680. Към днешна дата тук са създадени 10 милиона такива акумулатори, както стана ясно предходната седмица.

Представителите на Tesla направиха съответното изказване в петък от страницата си в Twitter, както разясняват от изданието Electrek. С акумулаторните кафези от този вид би трябвало да бъдат оборудвани кросоувърите Model Y, създадени в Тексас. Възможно е те да бъдат употребявани и в производството на електрическите пикапи Cybertruck, което ще стартира до края на третото тримесечие, само че камионите Semi, съединени в Невада, към момента са оборудвани с детайли от вида 2170, които се създават в съседство на взаимното дружество с Panasonic.

Изчислено е, че 10 милиона кафези от вида 4680 са задоволителни за оборудването на 12 000 електрически кросоувъра Model Y. Това не е толкоз доста предвид на мащабите на произвеждане на Tesla, тъй че затова пилотната линия на Tesla в Калифорния работи като спомагателен източник на детайли от вида 4680. Увеличаването на размера на локалното произвеждане в Тексас ще разреши на компанията да понижи логистичните си разноски. Плановете на Tesla включват и производството на акумулаторни кафези вид 4680 в цех в Невада, само че компанията отхвърли да ги създава в Берлин.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР