Разположен на западния бряг на езерото Гарда, Лимоне сул Гарда

...
Разположен на западния бряг на езерото Гарда, Лимоне сул Гарда
Коментари Харесай

Лимоне сул Гарда - райско място и таен еликсир за дълъг живот

Разположен на западния бряг на езерото Гарда, Лимоне сул Гарда е потънал в обилен средиземноморски пейзаж и е измежду най-посещаваните места на езерото от феновете на спорта, почивката и природата. Особено мекият климат през цялата година го прави известно с производството на цитрусови плодове, отглеждани от 1700 година в типичните къщи за лимони, които към момента работят и са отворени за обществеността.

Какво си заслужава да посетите?

 Лимоне сул Гарда

Посетете живописните алеи на остарелия град, отпуснете се на неговата алея, цялостна с цветя и палми, насладете се на кафе, чаша вино и вкусна вечеря край езерото.
Традиционните ястия са апетитни и същински, основани на риба и екстра върджин зехтин, а тостовете са комбинирани с отлични виновност. От типичните заведения за хранене по улиците на центъра се носят неустоими аромати, които ви канят да седнете и да се насладите на гостоприемството на езерото Гарда.

В допълнение към релаксацията, храната и виното, Лимоне е съвършен за феновете на действия навън: има богат избор от разходки измежду маслиновите горички, преходи с лидер по пътеките и водни спортове като ветроходство, уиндсърф и кайтсърф. Има голям брой плажове, където можете да презаредите батериите си на слънце и да се потопите в освежаващите талази на езерото. Водата е кристално чиста, въздухът е прелестен и здравословен.

 Лимоне сул Гарда

Сред нещата, които не трябва да пропускате, е обиколка с екскурзовод на лимоновата къща, до която се стига елементарно от центъра на селото.
Насладете се на разходка с велосипед по известната велосипедно-пешеходна пътека, надвиснала над езерото, която минава на три километра от центъра на селото до границата с Трентино. 

Оставете се да бъдете очаровани от историята и традициите с помощта на необятната културна оферта. Посетете музеите и църквите и ще останете без думи.
Италианското село е неповторимо и с нещо друго. Неговите жители се славят като дълголетници, с помощта на неповторимият ген, който носят.

Мястото е доста картинно, в него живеят към 1000 души. Тук се намира най-северната точка, където лимоните порастват естествено. Заради мекия климат и комбинацията от подножието на Алпите, тази композиция от фактори обезпечава оня скришен " балсам " за дълъг живот.

 Лимоне сул Гарда

Местните хора ядат употребяват разнообразна храна, без да имат проблеми със затлъстяване или сърдечни нарушавания. Тези хора имат по този начин наречения „ лимонов ген “, който съдържа специфичен протеин, разрушаващ липидите и по този метод поддържащ здравословния кръвен поток.

В продължение на 40 години жителите на Лимоне сул Гарда са били под научно наблюдаване с извънредно чести кръводарявания за проби.

Чезаре Сиртори, професор по клинична фармакология в университета в Милано, управлява екипа, който първи разпознава " еликсира ", професионално наименуван протеин A-1 Милано. Той споделя, че хората от село Лимоне имат извънредно ниски равнища на HDL-холестерол, което наподобява е резултат от генетична разновидност в протеиновия притежател.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР