Разполагаме с изключително добри , макар често да подценяваме техния

...
Разполагаме с изключително добри , макар често да подценяваме техния
Коментари Харесай

Как да изберем най-добрия университет в България?

Разполагаме с извънредно положителни , въпреки постоянно да подценяваме техния принос към науката и образованието на младежите. Страната ни годишно приготвя стотици и хиляди добре готови фрагменти, които неведнъж са изцяло подготвени да се потвърдят като специалисти и зад граница.

И това не е всичко - положителните висши образователни заведения у нас напълно не се намират единствено в София. Всъщност, в случай че човек следи ранглисти като тези на да вземем за пример, би научил, че голям брой от студентите избират някои университети отвън столицата и са в действителност удовлетворени от тях.

Но по какъв начин да изберем най-подходящия за нас университет? Ето няколко съвета.

Съдържание на образователната стратегия

Вероятно се схваща от единствено себе си, само че това е извънредно значимо. Повечето колежи и университети демонстрират на уебсайтовете си информация за обособените модули на техните курсове, до момента в който факултетните катедри нормално са повече от щастливи да отговорят на всички спомагателни въпроси, които имате.

Опитайте да съобразите наличието на курса със личните си ползи и помислете по какъв начин то ще повлияе на бъдещите ви кариерни желания.

Допълнителни екстри

Учебните стратегии на курсовете са едно, само че би трябвало също по този начин да ревизирате какво още предлага определеното от вас образователно заведение. Има ли благоприятни условия за стаж да вземем за пример?
Някои просветителни институции имат по-добри браншови връзки от други и това може да има голямо значение, когато става въпрос за кандидатстване за работа след дипломирането.

Репутация

С изключение на Харвардския и Оксфордския, нито един университет не е международен водач във всичко. Следователно, както се подразбира, другите ВУЗ-ове имат разнообразни мощни страни.

Ако желаете да изучавате политика да вземем за пример, тогава не е добре да избирате университет, който има най-вече добра известност в медицината. Направете своите проучвания онлайн. Има голям брой таблици с ранглисти, разграничени по тематики и специалности, които могат да ви дадат визия за всичко това. Направете къс лист с най-хубавите в даденото направление и кандидатствайте там.

Рейтинг

Макар че рейтингите и класациите не описват цялата история, те въпреки всичко са добър индикатор за общото състояние и репутацията на университета, което в някои браншове може да бъде сериозно значимо. Ключът е да се обръща внимание на вярната информация от няколко източника.

Какъв е резултатът за задоволеност на студентите? Какво е съотношението сред преподаватели и студенти? Фокусирайте се върху това, което директно ще повлияе на образованието ви.

Личностно влияние

Както споменахме по-рано, мястото, където учим, от време на време може да бъде извънредно значимо. Всъщност това е един непрестанен спор в границите на човешките запаси и отделите за асортимент на личен състав.

Ако не сте сигурни, множеството страни имат избран лист с „ елитни " университети, като Ivy League в Съединени американски щати, Russell Group във Англия или Group of Eight в Австралия. Помислете и за това.

Местоположение

Далеч от академичната страна на нещата, коства си да имате поради, че ще би трябвало да прекарате обозримото си бъдеще в определеното от вас образователно заведение. Това значи, че ще би трябвало да харесвате региона, в който ще живеете.

Ако желаете да бъдете в сърцето на огромен град, вземете това поради. Като опция, в случай че предпочитате по-интимна или изолирана конюнктура, потърсете съответстващо на това място.

Помислете и какъв брой елементарно или мъчно ще е да се прибирате у дома. Това също е значимо за уикендите и празниците, в които желаете да посещавате фамилията си.

Кампуса

Както беше упоменато нагоре, да видите учебното заведение и региона със лични очи е от значително значение. Участието в акции като дни на отворените порти и академични панаири е добра опция да се срещнете с сегашни студенти и чиновници и да зададете всички въпроси, които имате.

Можете също да видите положението на постройките, на техническата база и други неща, които са значими за комфорта на студентите. В последна сметка, всичко може да наподобява ужасно в брошурите и онлайн страниците, само че гледката онлайн постоянно може да бъде друга.

А една такава инспекция несъмнено ще усили възможностите за верен избор на университет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР