Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно

...
Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: Разполагаме с информация за случващото се в Черно море, както по въздух, така и на вода

Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно море - по въздух и на вода, сподели през днешния ден пред публицисти във Варна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. По думите му обстановката в акваторията се следи и проучва непрестанно.

В предишното на българските военноморски сили има славни моменти, само че тогава постоянно сме работили сами, уточни Ефтимов. Той акцентира, че в сегашното това не е по този начин, страната ни е част от мощен защитителен съюз и разполага с информация. Ефтимов прикани българите да са спокойни, като увери, че „ всичко е под надзор “. Той добави, че се работи доста деликатно и стремежът е да се демонстрира рационалност, с цел да не дава страната ни мотиви за провокации.

За неналичието на задоволително фрагменти в армията адмирал Ефтимов разяснява, че некомплектът е в директна връзка с модернизацията ѝ. Заплатите не са толкоз ниски, има опция за развиване, само че младежите желаят да видят техника, съответна на времето, уточни Ефтимов. Според него това е повода фокусът на управлението на защитата да е тъкмо върху ускоряването на модернизацията на другите типове въоръжени сили. Той напомни, че първият от новите модулни кораби на Военноморски сили към този момент е пуснат на вода, в този момент следва оборудването му, стартират да се вършат и стратегиите за подготовка на екипажите. Ефтимов посочи, че би трябвало да се ускорят други планове, които да подсилят наблюдението и отбраната. „ Ние развиваме системно Военноморски сили, само че ситуацията се трансформира и би трябвало да се вземе решение на държавно равнище някои неща да се приоритизират “, уточни адмиралът, който е най-високопоставеният офицер във въоръжените сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР