Разпитват министри по делото срещу Петър МосковНово заседание в Специализирания

...
Разпитват министри по делото срещу Петър МосковНово заседание в Специализирания
Коментари Харесай

Разпитват министри по делото срещу Петър Москов

Разпитват министри по делото против Петър Москов
Ново съвещание в Специализирания съд ще се организира по делото против някогашния здравен министър Петър Москов. На идното съвещание се чака да бъдат разпитани още министри, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Делото против Москов потегли всъщност през септември предходната година, а при започване на октомври в спецсъда бяха разпитани като очевидци някогашните министри в кабинета „ Борсов 2 “ Ивайло Калфин – обществен, Румяна Бъчварова - вътрешен, Николай Ненчев – на защитата и Теменужка Петкова, която е енергиен министър и в кабинета „ Борсов 3 “.

Срещу някогашния здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 хиляди дози ваксина за деца „ Пентаксим – 0.5 мл. ” и 100 хиляди дози ваксина „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Според прокуратурата от дейностите на Москов тогава са настъпили вреди за българското здравно министерство в размер на 325 233,87 лева, само че и неимуществени вреди, изразяващи се в съмнение на жителите в активността му.

Срещу Петър Москов е повдигнато и второ обвиняване поради това, че на 27 ноември 2015 година, още веднъж в качеството му на здравен министър, съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с „ Бул Био НЦЗПБ “ ЕООД за подаяние на 5 000 000 дози ваксини „ БЦЖ “.

Освен Москов обвинени по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР