Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО,

...
Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО,
Коментари Харесай

Кирил Петков и гардовете от НСО са разпитани за катастрофата, при която загина човек

Разпитани са четиримата участници в злополуката с кола на НСО, в която е бил и Кирил Петков. Сред тях са политикът и чиновниците на НСО.

 

Продължава следствието на тежката злополука с автомобил на НСО, която стана през вчерашния ден на входа на Аксаково. Образувано е досъдебно произвеждане. Разследването се води от Военна прокуратура- Сливен, заяви Българска национална телевизия

 

Днес следва да бъдат разпитани очевидците на случая от други коли, както и да бъде направена аутопсия на починалия водач. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, заяви заместник-военноокръжния прокурор подполковник Георги Василев.

 

Тежко остава положението на ранената жена при злополуката с кола на НСО
" Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната работа за защита. Още нощес, неотложно след привършване на огледа на местопроизшествието, следствието е поето персонално от военния прокурор в град Варна. Днес ще продължат разпити на нови лица, които са участвали на произшествието. Разрешената скорост в този  участък на пътя е към 60 км в час - преди нахлуване в обитаемото място - град Аксаково.

 

С каква скорост са се движили двата автомобила ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначение на техническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и вероятно кой от водачите какви дейности е подхванал тъкмо преди настъпването на злополуката ", изясни подполковник Василев.

 

Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил на НСО, изясни пред bTV полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Военна прокуратура-Сливен, като разясни, че е формирано досъдебно произвеждане по случая.

 

„ Ще бъде открито, с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат предоставени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички елементи “, изясни прокурорът.

 

От Националната работа за защита разпространиха позиция, в която споделиха, че автомобилът се е движил по път с преимущество, когато се случва злополуката.

 

„ Извършени са разпити. Има следствена загадка, както е известно. Всичко ще бъде детайлно проучено. Разследването ще бъде обективно. Към момента не можем да се произнесем по въпроса за виновността. Прокуратурата е самостоятелна от политически игри и изказвания. Защо Кирил Петков е пътувал с защита на НСО – не мога да отговоря. Трябва да бъде открито в хода на следствието. Няма нужда прокуратурата да се замесва в предизборни спекулации “, добави той.

 

„ Съгласно член 396 от Наказателно-процесуален кодекс чиновниците на НСО подготвеност на Военната прокуратура. Тъй като лидерът на служебния автомобил, е чиновник на НСО. Затова ние проверяваме “, сподели още полк. Христо Тинев.

 

Автомобилът на НСО се е движел от Добрич към Варна. Малко преди да влезе в Аксаково, от вторичен път излязъл различен лек автомобил, не спрял на знак “Стоп ” и се блъснал в колата на НСО. Ограничението на скоростта на мястото на случая е 60 километра в час. Предстои да се обясни с каква скорост се е движел автомобилът на НСО. В колата са пътували 4 души, всички към този момент са разпитани.

 

При злополука с автомобил на НСО, в който е бил транспортиран някогашният министър председател Кирил Петков през вчерашния ден, почина мъж, а спътничката до него ранена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР