Разнопосочни реакции в Народното събрание предизвика обявената номинация на Мария

...
Разнопосочни реакции в Народното събрание предизвика обявената номинация на Мария
Коментари Харесай

Реакциите в НС след обявената номинация на Мария Габриел за премиер

Разнопосочни реакции в Народното събрание провокира оповестената номинация на Мария Габриел и непримирима позиция на втората по величина коалиция ПП-ДБ, към

която ГЕРБ – Съюз на демократичните сили насочиха искане за поддръжка за програмно държавно управление.

 

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер приветства качествата на еврокомисаря Габриел, само че акцентира кардиналната позиция на обединението " Продължаваме промяната – Демократична България " да не поддържат министър председател и държавно управление, излъчен с  първия мандат:

 

" Личността в този случай няма значение, тъй като Мария Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който е изпълнявал почтено своите отговорности, само че въпросът е кардинален. "

 

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се разделиха в мнението си за това дали е добър методът на ГЕРБ.

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ той е верен и необходим разговор за решение на политическата рецесия.

 

" Трябва да се седне на масата, да се договаря, да се откри първо излаз на политическата рецесия, с цел да преодоляваме останалите рецесии. "

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова оспори метода на ГЕРБ – първо да посочат министър председател, като отхвърли да разяснява персоналните качества на Мария Габриел.

" Уви, той (Бойко Борисов – б.р. ) обърна пирамидата и стартира отново назад - първо министър председателят, пък по-късно какво ще се прави. Така че ние чакаме ред в хаоса да сложат, тъй като с този ход продължат да задълбочават хаоса. Трябваше по различен метод да се подходи. "

 

Нинова към този момент разгласи, че от Българска социалистическа партия са получили покана за среща на следващия ден с Мария Габриел и представители на ГЕРБ и ще се отзоват. Такива предложения са отправени и към другите политически сили, множеството от които обявиха, че също ще ги уважат

На този декор водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов оспори номинацията на ГЕРБ Мария Габриел за министър председател.

 

" Ние нямаме потребност от соросоидни комсомолци, които да се упражняват в ръководството на страната. Забелязваме сякаш по-скоро едно преструване на предпочитание за сформиране на кабинет и на държавното управление. "

 

От " ИТН " разясниха с утвърждение кандидатурата на Мария Габриел за министър председател с първия мандат, като акцентираха положителната ѝ биография.

 

Секретарят на парламентарната група на „ ИТН “ Станислав Балабанов обаче обърна внимание:

 

" Това може би е добър знак към нашите европейски, едно такова предложение, само че това нищо не значи. Подкрепа за възможен кабинет с мандата на ГЕРБ минава през задълбочени диалози във връзка с стратегии и цели. "

 

Балабанов съобщи още, че в изострената политическа обстановка най-добре е да се сформира кабинет на споделените отговорности, съобщи БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР