Разнообразието на аквариумните рибки е голямо. Те се класифицират по

...
Разнообразието на аквариумните рибки е голямо. Те се класифицират по
Коментари Харесай

Кои са всеядните видове аквариумни рибки

Разнообразието на аквариумните рибки е огромно. Те се класифицират по разнообразни признаци, които пък дефинират опциите за събирането им в един съд.

Един от най-важните признаци е храненето им, защото има хищни типове рибки, които се хранят с други живи рибки и събирането им е невероятно.

Най-общо рибките се разделят на всеядни, хищници и хранещи се с растителна храна.

Най-лесни за развъждане са всеядните рибки. Те са и най-популярните аквариуми жители. Ето някой от тях, които участват в респект всеки аквариум.

Рибка гупи

Това е може би най-лесната за развъждане рибка за аквариум, включително и във връзка с храната. Гупата е всеядна отзивчива рибка, към 6 сантиметра дълга, която с идентичен вкус яде както растителна, по този начин и жива храна. За да са блестящо оцветени, им оказва помощ живата храна, само че би трябвало да се пазят от затлъстяване, тъй като са склонни да преяждат.

Рибка барбус

Барбусите порастват до 12 сантиметра, имат издължено тяло и пъстра декорация. Растителната храна, която употребяват е към 30 % от общото им меню. Останала част се пада на живата храна, каквито са водните бълхи, замразената и сушената.

 Барбус Снимка: miroslavik/pixabay.com

Рибка плата

Тази тропическа хубавица е с дължина към 2-4 сантиметра при мъжките и 6-7 сантиметра при женските екземпляри. Спада към всеядните аквариумни рибки, само че по-голямата част от храната при нея е растителна. Водораслите и другите типове водна растителност са част от нейната диета, само че яде и дребни ракообразни, червеи и инсекти.

В аквариума се хранят с растителна или жива храна в долната част на аквариума. Може да им се дава и тубифекс. При вярно хранене демонстрират красиви и ярки цветове.

Рибка тетра

Още един известен представител на всеядните типове аквариумни рибки е тетрата. Живата, замразената или сухата храна е избор на аквариста за храната. Подходящата храна са червейчета, изсъхнал фураж, кайма, яйчен жълтък на прахуляк, както и зеленчуци - спанак, броколи. Дафниите са обичано лакомство на тетрата, както и на доста други аквариумни рибки.

 Рибки данио ядат всичко Снимка: Kuznetsov_Peter/pixabay.com

Рибка данио

Даниото са извънредно харесвани всеядни рибки. Достигат до 5 сантиметра дължина и имат ослепителен малинов или наследник цвят. Много добре се схващат с други мирни жители на аквариума и са непретенциозни в храната, т.е. всеядни. Хранят се на повърхността на водата и най-добре да им се дава храна на люспи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР