Разни хора, разни идеали, е казал народът. А това си

...
Разни хора, разни идеали, е казал народът. А това си
Коментари Харесай

За какво хората по света и у нас харчат свободните си пари?

" Разни хора, всякакви идеали ", е споделил народът. А това си проличава в най-голяма степен от метода, по който хората от разнообразни народи по света разходват спомагателния си приход, който им остава след покриване на потребностите им от първа нужда.

Може би ще Ви е забавно да научите по какъв начин хората от другите райони на света, харчат приходите си, откакто платят наложителните сметки за храна, наем, или покриване на ипотечния си заем. Тоест, защо избират да харчат свободните си средства?

Потребителите от Северна Америка, са най-пристрастени към технологиите. Именно за софтуерни артикули, жителите на континента, е най-вероятно да изхарчат спомагателни си приходи, съгласно проучване на английската консултантска организация Acceleration Partners.

Проучването е направено измежду 1 500 потребителя на шест континента, като всички от тях са над 21 години и са работили на цялостен работен ден.

В анкета на изданието цели 34% от жителите на Северна Америка декларират че разноските за софтуерни артикули и услуги заемат най-голяма част от спомагателните им разноски.

За съпоставяне, европейците и южноамериканците, ценят в доста по-голяма степен модата и хубостта. Близо 31% от европейците и 17% от жителите на Южна Америка показват точно тези артикули, като такива с най-голяма тежест от разходваните им разполагаеми средства.

Азиатците пък харчат най-вече за храни и питиета, като 16% от интервюираните показват този вид артикули, като заемащи максимален дял от техните разноски на разполагаеми приходи.

За австралийците с най-голяма тежест в разноските на спомагателни средства е пътуването. 24% от тях показват пътуването като водещ разход на средства от прихода им.

Осемнадесет % от африканците дават отговор, че максимален дял от спомагателните им приходи се разходват за забавление.

Кой има възприятието, че разполага с най-вече средства за харчене?

Не е значимо какъв брой пари имаш, а какъв брой усещаш, че имаш. Казано по различен метод " баба знае две и двеста ". Жителите на кои континенти обаче имат чувството, че разполагат с най-вече средства? Отговор на този въпрос още веднъж дават от английската консултантска компания Acceleration Partners.

Като цяло жителите на Азия се усещат, че разполагат с най-вече средства. Те отговорят, че приблизително 27% от прихода им остава откакто покрият всички свои разноски от първа нужда (това включва и евентуалното спестяване).

Жителите на Северна Америка настояват, че им остава приблизително 14% от прихода.

Австралийците са тези на които им остава минимален % свободни средства - едвам 6%. Това обаче не е особена изненада поради на обстоятелството, че цените на потребителските артикули в Австралия са надалеч по-скъпи от останалите елементи на света.

Как стоят нещата в София?

Макар да липсва статистика за България, нищо не пречи ние да създадем малко елементарни сметки, стъпвайки на интернационалната статистика на изданието numbeo.com.

Според изданието въз основа на естествените средства, нужни за живот в столицата, (за обикновено четиричленно домакинство, сумата е в размер на 2 900 лева), междинният софиянец харчи най-вече от разполагаемия си приход след покриване на разноските от първа нужда - за заведения за хранене и заведения (12.9% от прихода си).

За спорт и развлечение се харчат нови 6.9% от междинния приход, нужен за обикновено битие в столицата.

Няма статистика по отношение на това какъв брой богати се усещат софиянци, само че аз бих направил едно много самоуверено съмнение и бих споделил, че на огромен % от жителите на столицата надали остават средства за икономисване от месечния им приход.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР