Размножаването при морските свинчета е процес, който трябва да се

...
Размножаването при морските свинчета е процес, който трябва да се
Коментари Харесай

Размножаване при морските свинчета

Размножаването при морските свинчета е развой, който би трябвало да се следи изкъсо. Мъжките и женските доближават полова зрялост по друго време, а бременността и раждането също имат своите специфики.

Женските морски свинчета доближават полова зрялост на 2 месеца, а мъжките - с месец по-късно, когато станат на 3 месеца. Зрелите женски човеци се разгонват на всеки 13-20 дни с изключение на в интервалите, когато са бременни.

Влагалището на женското морско свинче е затворено от мембрана. Тя изчезва при започване на еструса и се оформя в неговия край.

Ухажването при морските свинчета е извънредно забавен развой. При него мъжките екземпляри мъркат любовно и се олюляват на задните си крака. Те душат и облизват аногениталния район на женската и чакат знак от нея. Женската, от своя страна, също мърка, люлее се и ближе мъжкия. Когато е подготвена, тя повдига задните си крака.

Бременността при женското морско свинче продължава към 68 дни. В нормалния случай се раждат 2-3 дребни, всяко от което тежи сред 85 и 95 година След раждането майката изяжда плацентата и фетусната мембрана.

Малките морски свинчета се раждат изцяло покрити с четина. Те имат изцяло развити двигателни и сетивни органи. Способни са да употребяват твърди храни още в деня на раждането си.

Малките могат да бъдат отбити още на 5-тия ден от раждането си. В нормалния случай те сучат до 3-тата седмица и малко повече. С течение на времето потреблението на мляко понижава за сметка на твърдата храна за морски свинчета.

 Морско свинче

За да подтиква дребните да уринират, майката ближе аногениталната област на дребните. Тя бързо възвръща силата си след раждането. Гризачът е изцяло възобновен, когато млякото спре. Женската е подготвена още веднъж да зачене незабавно по-късно.

От това следва, че морските свинчета се развъждат целогодишно, и то във всевъзможни условия – без значение дали имат задоволително храна за морски свинчета.

Именно заради това не се предлага развъждането на морски свинчета от мъжки и женски пол на едно място, в случай че не желаете да се сдобиете с голямо количество морски свинчета за къс интервал от време.

Вижте значими препоръки при развъждането на морско свинче и хранене на морското свинче.

Ако и вие желаете такова пухкаво мъниче, вижте тези разгласи за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР