Размножаването при игуаните е важна тема за тези, които отглеждат

...
Размножаването при игуаните е важна тема за тези, които отглеждат
Коментари Харесай

Размножаване при игуаните - какво трябва да знаем?

Размножаването при игуаните е значима тематика за тези, които отглеждат игуани като домашни любимци или ги учат в естествените им местообитания. Игуаните са яйценосни, което значи, че снасят яйца и тяхното размножаване нормално се случва един път годишно.

Ето някои основни моменти, които би трябвало да имате поради, когато става въпрос за размножаването на игуаните.

Определяне на пола им: Игуаните могат да бъдат мъжки или женски и техният пол постоянно може да бъде избран посредством разглеждане на физическите им характерности. Мъжките нормално имат по-големи глави и подгръдници, които са месести, издатини под брадичката им, до момента в който женските нормално имат по-широки тела и по-къси опашки спрямо мъжкарите.

Чифтосване: По време на сезона на чифтосване мъжките игуани ще се приближат до женска и ще проявят държание на ухажване, като клатене на глави и издуване на подгръдника. Ако женската е възприемчива, ще се съгласи и ще настъпи чифтосване.

Гнездене: След чифтосване женските игуани снасят яйцата си в гнездо, което са изкопали сами и са обособили на топло и влажно място, като купчина листа или пръст.

Мътене: Яйцата ще се мътят почти два месеца, през което време женската ще пази сама гнездото. Температурата и влажността на инкубационната среда са сериозни за развиването на яйцата.

Излюпване: Когато яйцата се излюпят, младите игуани ще излязат и ще стартират да изследват заобикалящата ги среда. Те ще бъдат изцяло самостоятелни и ще могат да се оправят сами с провокациите на живота.

 Размножаване при игуаните - какво би трябвало да знаем?

Диета: За да се обезпечи оптимално здраве и сполучливо размножаване, е значимо да се храните игуаните уравновесено, която включва многообразие от зеленчуци, плодове и зеленчуци, както и калциева добавка за подкрепяне на развиването на яйцата.

В умозаключение, разбирането на репродуктивните процеси на игуаните е значимо за тези, които ги отглеждат като домашни любимци или ги учат в естествените им местообитания.

Осигуряването на подобаваща диета и среда, в това число подобаваща температура и мокрота за инкубация, е от решаващо значение за триумфа на размножаването на игуаната.

Търсите ли другоземен домакински любим? Вижте цени и разгласи за влечуги.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР