Размирици избухнаха край стадион „Камп Ноу в Барселона. Каталунски сепаратисти

...
Размирици избухнаха край стадион „Камп Ноу в Барселона. Каталунски сепаратисти
Коментари Харесай

Безредици по време на „Ел Класико”: Полиция и каталунски демонстранти в сблъсък

Размирици избухнаха край стадион „ Камп Ноу " в Барселона. Каталунски сепаратисти издигнаха настояванията за самостоятелност часове преди началото на дербито „ Барселона” и „ Реал " Мадрид.
Снимка: btvnovinite.bg
Няколко хиляди каталунски стачкуващи се събраха край стадиона с крясъци „ Независимост " и „ Свобода за политическите пандизчии ".
Банери на " Камп Ноу " приканват за диалози сред Испания и Каталуния (СНИМКИ) Протестът за самостоятелност на Каталуния продължава и сега към стадиона на "Барселона "
Стигна се до конфликти с полицията, откакто група протестиращи подпали огнена укрепление.

„ Не съм футболен почитател. Тук съм, с цел да поддържа нашата идея. Надявам се да сме в демократична страна и системата няма да ни смаже”, изяснява Мануел Беато, който е измежду протестиращите.

„ Европа би трябвало да чуе каталунците. Има доста, които са срещу отделянето, само че сепаратистите имат право да издигат настояванията си и да получат шанс”, споделя стачкуващият Реитс.



Дербито сред грандовете " Барселона " и " Реал " Мадрид се трансформира в жертва на сепаратистките настроения в страната. Мачът трябваше да се организира преди 2 месеца, само че беше отсрочен, поради всеобщите митинги в региона след неоправдателните присъди за 9-ма каталунски водачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР