Размествания в политическата система:става въпрос за една абсолютно политически инспирирана

...
Размествания в политическата система:става въпрос за една абсолютно политически инспирирана
Коментари Харесай

Веселинова по Дарик: Проблемът е и в тези, които избират, и в онези, които биват избирани

" Размествания в политическата система:става въпрос за една безусловно политически инспирирана рокада. " - сподели Мирела Веселинова, публицист от вестник " Капитал ", по Дарик в предаването " Стълбището " с водещ Константин Вълков.

Напоследък в България се разискват събития, които раздрусаха политическата и правосъдната система. Отстраняването на основния прокурор Иван Гешев провокираха вълна отспекулации.

Анализът на Мирела Веселинова се концентрира и върху държанието на основния прокурор Иван Гешев след известията за неговата премахване. Веселиноваподчертава политическата некадърност за образуване на постоянна коалиция в България.

Разговорът с Мирела Веселинова разкрива комплицираните взаимоотношения сред политиката и правосъдната система в България и въздействието им върху институционалната непоклатимост и правораздаването. Тя подчертава върху нуждата от самостоятелност и интегритет на правосъдната система, както и значимостта на професионализма и отговорността на правосъдните ръководители.

В умозаключение, Мирела Веселинова акцентира, че главният проблем, обвързван със правосъдната система и основния прокурор, е недоверието към самия орган. Тя акцентира нуждата от промени в метода, по който се избират и назначават ръководители в правосъдната система.

" Проблемът е в тези, които избират и в тези, които са избирани, " заключва Веселинова. Тя прибавя, че неналичието на ясни критерии и визия за това какъв вид прокурор търсим, също играе значима роля във образуването на проблематичния правосъден орган.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР