Разломите вече са толкова големи, че видяхме ярки символи на

...
Разломите вече са толкова големи, че видяхме ярки символи на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: На българския пенсионер бяха дадени нереалистични обещания

Разломите към този момент са толкоз огромни, че видяхме ярки знаци на разделяне, при които се стига до кавги вътре в дадени групи. Трябва да преодолеем това, с цел да сме едно общество. Вече има едно осъзнаване, че не можем да сме към този момент страната с най-ниските приходи. Много незабавно би трябвало да се случат измененията, тъй че българинът да не си тръгне, а да остане. Това разяснява в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия Ваня Григорова, стопански консултант в КТ „ Подкрепа “.

„ Това, че понижаваме като нация не вещае доста блестящо бъдеще. Това е вследствие от разпада на една система. Свидетели сме на разнообразни рецесии. Няма го разбирането за солидарността, това че в случай че днешният работещ не заплаща осигуровките, няма по какъв начин да ги получи днешния пенсионер. Това принуждава хората да се насочат към по-солидарни страни “, изясни синдикалистът.

„ Трябва да погледнем цивилизованите страни по какъв начин го вършат. Когато имаме най-изкривената данъчна система, която взима от най-бедните и дава на богатите. По този метод няма по какъв начин да променим траекторията, по която сме поели. Може би би трябвало да преживеем някакъв тежък прелом, с цел да се осъзнаем “, заключи Григорова.

„ Виждаме дълбокото разделяне в обществото. Едни не могат да си купят жилище, до момента в който други натрупат депозити. Това са едни спящи пари. От друга страна виждаме една управническа отпадналост. За да можеш да направиш смяна би трябвало да посегнеш, там където е мъчно “, уточни Григорова.

„ На българския пенсионер бяха дадени нереалистични обещания. Истината е, че парите не се разпределят вярно. Няма по какъв начин да се даде, в случай че не се вдигнат налозите. Облагат се приходите до 3000 лв., до момента в който приходите на шефовете, които взимат в пъти повече, са непокътнати. Амнистираме високите приходи, а след това се чудим за какво нямаме средства, които да дадем на бедния български пенсионер “, сподели още Ваня Григорова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР