Разликата между COVID-19 и грипът е, че грипът започва рязко

...
Разликата между COVID-19 и грипът е, че грипът започва рязко
Коментари Харесай

Доц. Кунчев обясни кога точно човек трябва да остане на легло

" Разликата сред COVID-19 и грипът е, че грипът стартира внезапно с общите симптоми – висока температура, мощна изнемощялост безапетитие, човек има потребност да остане на легло “. Това сподели в изявление за предаването " Тази заран “ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Бургас е първата област, която разгласи грипна зараза. По думите на Кунчев най-вероятно идващите области ще са Габрово, Ловеч, Пазарджик, Добрич.

" През последните години ставаме очевидци на едно предпочитание и даже напън от време на време върху сътрудниците епидемиолози да се афишира грипна зараза. От една страна част от учениците и учителите го желаят, въпреки това се вършат известни икономии от отопление и т. н. Но ние компромис няма да създадем – там, където няма условия, където не е достигнато това равнище,  грипна зараза няма да се разгласи, а и грипна почивка не е наложително изискване при пораждане на грипна зараза “, предизвести основният държавен здравен контрольор.

Той посочи, че няма и точна математическа формула и тя е друга за другите райони.

" Особеното на грипната зараза тази година е, че тя идва след 3-годишен интервал на съвсем цялостна липса на грип. Изведнъж на този свободен терен взеха решение да се върнат освен грипа, само че и варицелата, скарлатината и  други респираторните вируси. За тези 3 години се натрупва контингент от хора, които не са се срещали с тях “, разяснява доцент Кунчев.

Епидемиологът подсети също, че на пазара има антивирусни препарати, които оказват помощ доста при грип, в случай че се приложат при първите признаци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР