Различните водоеми крият различни опасности. Плуването в откритите води на

...
Различните водоеми крият различни опасности. Плуването в откритите води на
Коментари Харесай

Опасностите, които крие плуването в неохраняеми водни обекти

Различните водоеми крият разнообразни рискове. Плуването в откритите води на езеро, море или река е доста по-голямо предизвикателство за тялото, в сравнение с плуването в охраняван и терморегулиран, затрупан плувен басейн. При ниски температури на естествените водоеми, тялото се охлажда доста по-бързо и губи сила. При такива условия е изключително елементарно да надцените силите си. Следните препоръки допълват правилата за безвредно къпане, които ще ви оказват помощ да избегнете заплахите от плуването в открити води:
Не забравяйте да обърнете внимание на табелите и табелите, ситуирани на плажа. Там ще намерите подробна информация за плажа и неговите рискове. 
 Как да се научиш да плуваш? Как да се научиш да плуваш?
Как да се науча да плавам? Не е наложително да бъдете  хвърлен в безусловно дълбока вода, както в миналото беше съвременно измежду нашите бащ...
Спазвайте прецизно възбраната за къпане.
След слънчеви бани, направете къса отмора на сянка, преди да стъпите във водата. Ако е допустимо, вземете първо летен душ. Гмуркайте се постепенно, тъй че тялото ви да свикне последователно с ниската температура.
Дори при продължителна топлота единствено най-горният пласт вода се загрява до температура, която е приятна за тялото. Дълбоките водоеми като язовирни и драгови езера остават доста студени. Те елементарно охлаждат тялото и водят до рискови конвулсии.
Опитайте се да бъдете реалисти по отношение на качествата си и не се опитвайте да преплувате разстояние отвън силите си
Никога не скачайте във водата на непознато място. Скокът с главата надолу във вода, която не е задоволително дълбока, може да докара до трайно увреждане или гибел. Скачайте единствено от особено избраните за това места.
 Никога НЕ яжте тези храни преди плуване, в случай че не желаете да ви сполети ТОВА Никога НЕ яжте тези храни преди плуване, в случай че не желаете да ви сполети ТОВА
Лятото е напълно близо. Времето се затопля, а всеки знае, че горещините няма да ни помилват. Много от хората изпитват сериозна нетърпим...
Не плувайте наоколо до плавателни съдове и наоколо до водни уреди и структури.
Не влизайте във водата незабавно след хранене. Ако планирате да се къпете, не пийте алкохол.
По време на стихия излезте от водата допустимо най-бързо и напуснете мястото.
Бъдете изключително деликатни при проблеми с кръвообращението. Преди да влезете във водата, постоянно охлаждайте тялото си последователно и избягвайте да скачате във водата, даже когато желаете да се освежите неотложно в горещото време. Внезапните промени в температурата и налягането натоварват мощно кръвоносната система и в най-лошия случай могат да доведат до на схващане и удавяне.
Лято е, горещо е, на всеки му се желае да се охлади. Но дано здравия разсъдък да бъде водещ!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР