Различните страни, религии и култури в течение на времето са

...
Различните страни, религии и култури в течение на времето са
Коментари Харесай

Най-странните забрани в света

Различните страни, религии и култури в течение на времето са основали набор от табута и забрани, някои от които са много странни, предава Haber7.
Дъвчене на дъвка
Не, чухте добре, дъвката е неразрешена в Сингапур. Има няколко версии за въвеждането на възбраната за приложимост на този артикул, който можете да закупите единствено в аптека, представяйки документ за идентичност. Според една от версиите дъвка, изхвърлена от жител, е предизвикала нередовност в метрото и е предизвикала вреди на милиони долари. Някои считат, че възбраната е въведена, с цел да се предотврати изхвърлянето на употребяваните дъвки върху земята и замърсяването на околната среда. Въпреки че не е известно тъкмо за какво дъвката е неразрешена в Сингапур, би трябвало да обърнете внимание на това, когато посещавате тази страна.
Децата не би трябвало да се поставят в проходилка
Проходилките, употребявани съвсем по целия свят, с цел да ускорят процеса на образование на малчуганите да вървят и по-лесно да създадат първите си стъпки, са неразрешени в Канада. Тази възбрана е стимулирана от обстоятелството, че проходилките забавят умственото развиване на децата и даже могат да застрашат живота им.
Не може да тупате килими
Всъщност това предписание, което се ползва и в някои райони на Турция, се съблюдава изключително прецизно във Англия. В тази страна не можете да си изтупате килима, само че можете да изтръскате дребна постеля преди 8 часа сутринта.
Не може да се карате на лаещо куче
В Швейцария, една от най-стриктните страни във връзка с правата на животните в света, е нелегално да крещиш против лаещи кучета. Имайте това поради, когато пътувате в Швейцария.
Не може да се мръщите
В Италия, която познаваме като страната на радостните, усмихнати хора или по-точно в Милано, е неразрешено да се мръщите. Този остарял закон, който е в действие от доста години, могат да нарушат единствено участниците в погребалните шествия и болничния личен състав.
Не може да носите розов панталон
Причината е незнайна, само че във Виктория, Австралия, е нелегално да се носят розови панталони в неделя.
Децата не би трябвало да се кръщават със странни имена
В днешно време доста родители се стремят да дадат на децата си неповторими и истински, неподражаеми имена, само че от време на време това предпочитание води до конфузни обстановки. В Нова Зеландия, Дания и Швеция има възбрана да се дават странни имена на бебета, с цел да се избегнат сходни обстановки. Семейството би трябвало да избере име за детето си от лист, направен от страната.
 Какво не разрешава КНДР - вижте една подробна ранглиста Какво не разрешава КНДР - вижте една подробна ранглиста
Ракетните и нуклеарните опити на Северна Корея притеглят все по-често вниманието на света към последния същински бастион на комунизма. Зат...
Не можете да шофирате без риза
В Тайланд е неразрешено шофирането на кола по тениска или потник. Ако ще шофирате, би трябвало наложително да сте облечен с риза.
Не можете да имате повече от 110 кг картофи
В Западна Австралия не можете да съхранявате в дома си повече от 110 кг картофи.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР