Различните масажи на лицето – от класически до лимфодренажен –

...
Различните масажи на лицето – от класически до лимфодренажен –
Коментари Харесай

Масаж на лицето: какво трябва да знаете?

Различните разтривки на лицето – от типичен до лимфодренажен – имат разнообразни изгоди и способи на използване.

Много от масажите оказват помощ за решаването на редица проблеми и са лечебни. Някои са ориентирани към възстановяване тонуса на кожата на лицето, други укрепват (профилактичен) или отпускат лицевата мускулатура и усъвършенстват кръвообращението (релаксиращ масаж), или пък отстраняват непотребни течности и задействат работата на лимфната система (лимфодренажен масаж). Има разтривки, които са с напълно лифтинг резултат: пластични, хиропластични и миофасциални разтривки.

Процедурата за масаж на лицето лишава приблизително от 15 минути до един час.

Класическият масаж се ползва благодарение на козметика – разнообразни лосиони, серуми, олиа и кремове.

Пластичният масаж е по-груб и работи не върху кожата, а върху лицевите мускули. Той се ползва благодарение на талк, а не на козметични кремове.

Лечебният масаж се изпозлва при разнообразни болести на кожата: черни точки, белези, невралгия и други

 Масаж на лицето: какво би трябвало да знаете?

Показания

Всеки масаж усъвършенства типа на кожата – прави я еластична, сияйна, подхранена и овлажнена. Масажът балансира нервната система и кръвното налягане, въздейства позитивно и на съня. Болезнено сивкав загар, изтощен тип и гравитационни последици са индикатори за незабавна потребност от масаж на лицето.

Грамотният масаж включва и отнасяне на зоната на шията и врата. Ако техниката е изпълнена вярно, процедурата отстранява мускулното напрежение, отпушва съдовете и подсигурява безпроблемно доставяне на мозъка с О2.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР