Различните лица на съвременния театър ще бъдат представени на Световен

...
Различните лица на съвременния театър ще бъдат представени на Световен
Коментари Харесай

Самуел Финци се връща в България с постановка за властта и съпротивата, гледаме и актьори от Игра на тронове

Различните лица на актуалния спектакъл ще бъдат показани на Световен спектакъл в София 2018.

Жанровото многообразие в прогамата тази година е от разнообразни краища на Европа като Германия, Франция, Италия, Чехия, Русия и Обединеното кралство

Шест забавни заглавия от интернационалната сцена ще бъдат показани в София сред 4 и 19 юни, а билетите за спектаклите към този момент са в продажба на касите и уебсайтовете на домакините: Народен спектакъл „ Иван Вазов “, Театър „ Азарян “ – НДК, Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, Дом на киното и Синема сити.

Основен акцент в дванадесетото издание на платформата ще бъде актуалният политически и документален спектакъл, показан с режисура по нашумелия разказ на Илия Троянов „ Власт и опозиция “ на Шаушпил Хановер в копродукция с Дойчес театер Берлин, с присъединяване на Самуел Финци. Гостуването на „ Власт и съпротива” в София е в партньорство с Гьоте-институт София и ще се състои на 18 и 19 юни в Народен спектакъл „ Иван Вазов”

Представлението е театрална версия на известния едноименен разказ на Илия Троянов. То разпростира историческа гледка, която обгръща повече от половин век и демонстрира процесите в България по време на тоталитаризма и в годините на преход. Архивните документи се съчетават с персоналните истории на знакови облици от времето. Силен политически и актьорски спектакъл, който се вписва в настоящата полемика за разбулването на истината за близкото минало.

 власт и опозиция Getty/Guliver

Три от спектаклите извеждат на фокус експресивността на човешкото тяло и показват разнообразни естетически направления в актуалния физически спектакъл и танц: хипнотичната хореография от „ поета на танца “ Фабрицио Фавале в „ Планината Чирчео “ (Италия); виртуозното комбиниране на танц със актуален цирк в „ Неудачници “ (Чехия) и взаимоотношението сред индивида и технологиите в интерактивния, образен театър „ Хаканаи “ (Франция).

Съвременните технологии вършат налични огромните театрални продукции и тази година програмата Световен спектакъл в София включва две прожекции. Програмата „ Национален спектакъл – Лондон онлайн “ в Синема сити – Мол София, подкрепяна от Британски съвет, гостува със сателитната прожекция на Шекспировата покруса „ Юлий Цезар “ със звездите Бен Уишоу („ Парфюмът “, „ Момичето от Дания “, „ Скайфол “) и Мишел Феърли („ Игра на тронове “).

Софийската аудитория ще може да види и филмиран вид на нашумелия театър „ Три сестри “, с който младият съветски режисьор Тимофей Кулябин покори сцените в Москва, Виена, Париж и Тулуза. Неговият невероятен театрален прочит превежда класическата Чехова пиеса на жестомимичния език на глухонемите.

Всички спектакли са с превод на български език.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР