Различните космически агенции продължаватда дават различни прогнози за падането на

...
Различните космически агенции продължаватда дават различни прогнози за падането на
Коментари Харесай

Може ли да се избегне опасността космически станции да остават без контрол

Различните галактически организации продължаватда дават разнообразни прогнози за рухването на Тянгун - и като време, и като място. В момента най-вероятната прогноза е надалеч от България, само че още веднъж е с много огромни статистически отклонения. Според една от прогнозите през днешния ден - на европейската галактическа организация, даже най-вероятното място за рухване на отломките беше в 7 часа на следващия ден над Гибралтар, с увеличени опасности и над нашата територия. Не е изключено прогнозите по-късно още веднъж да се трансформират. Мария Чернева с повече за това за какво се стигна до такава степен, че галактическата станция ни изправи на нокти.

Част от супер амбициозната галактическа стратегия на Китай, Тянгун “ е изтрелян през 2011 година, в две задачи е населяван от шест китайски астронавти, измежду които една жена. От 2013 година станцията е необитаема, а три години по-късно китайците губят надзор над нея. Международната общественост обаче, е осведомена за това едвам предходната година.
проф. доктор Димо Зафиров - институт за галактически проучвания, Българска академия на науките - Функционирането на станцията е предвидено~до 2010 година да действа, но~са се получили избрани проблеми. Примерно повече гориво да се изразходва за поддържане на орбитата, в сравнение с е било планувано или да не се управля т.е. да не могат да се включат тези мотори, които са поддържали орбитата
Китайската галактическа организация обаче не е оповестила източника на казуса. Не е оповестила подробни резултати и от самите задачи на „ Тянгун-1 “.
проф. доктор Димо Зафиров - Докато ЕКА и НАСА работят много компактно, то китайската галактическа организация тези резултати не ги афишира и в действителност там информацията е по-малко.  © Българска телеграфна агенция
Но около „ Тянгун “, интензивно стартира да се приказва за регламенти, наложителни да всички, които изпращат станции и спътници в космоса. Най-малкото да се избегнат рисковете за хората на земята.
проф. Димо Зафиров - При самото планиране да се плануват благоприятни условия - дори бих споделил в случай че се постанова и да се взривяват избрани детайли, които да са направени от обособени части, с цел да не се получават огромни монолитни части, които да падат на земята.
Защото точно монолитните и здрави резервоари и мотори на Тянгун са тези, които заплашват с унищожителна мощ хората на земята. Те няма да могат да изгорят в атмосферата и се чака да паднат парчета от 200 кг.
проф. Димо Зафиров - Можем да го съпоставим с рухването на някои астероиди, които са падали - има по този начин една яма, която е изкопана.. с не толкоз огромни размери
Мария Чернева - А в случай че падне върху постройка?
проф. Димо Зафиров - Сградата да бъде разрушена, колкото и да е здрава няма да устои на тази скорост тъй като с 27 хиляди километра в час чака да навлезе станцията в плътните пластове на атмосферата.
Но за в този момент е максимален е риска да падне над Сомалия. Територия, която не е толкоз застроена и е по-вероятно да се мине без човешки жертви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР