Различни състави на Районен съд – Русе одобриха 4 споразумения

...
Различни състави на Районен съд – Русе одобриха 4 споразумения
Коментари Харесай

Шофьори под влиянието на алкохол и наркотици признаха вината си

Различни сформира на Районен съд – Русе утвърдиха 4 съглашения през вчерашния ден, по силата на които обвинени за ръководство на МПС под въздействието на алкохол и опиати признават виновността си и получават по три типа санкции. И четирите лица са били правоспособни водачи на МПС.

Подсъдимият по първото дело Х. Х. е на 22 години, осъждан. На 24.01.2023 година към 01,40 ч. той управлявал „ Ауди А3 “ в землището на с. Стамболово, обл. Русе, когато бил спрян за инспекция. Водачът първо бил тестван за алкохол, като уредът отчел негативен резултат. Второто техническо средство, обаче, посочило, че Х. Х. е използвал канабис и метамфитамин. Подсъдимият бил конвоиран до болничното заведение, само че там отказал да даде проби от кръв и урина за проучване. Въпреки това, както пред служителите на реда, по този начин и пред лекаря удостоверил, че е взел тези наркотични субстанции. За осъщественото закононарушение той одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 5 месеца при първичен общ режим, санкция в размер на 300 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година и 8 месеца.

Също под въздействието на метамфитамин е управлявала „ Фолксваген Голф “ и 31-годишната К. Х. на 14.06.2023 година в гр. Русе. Санкциите, които ще изтърпи, са 10 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период, 250 лева санкция и 10 месеца отнемане от право да ръководи МПС.

Обвиняемият по третото дело - 54-годишният И. П., на 27.05.2023 година на пътя Русе-Варна в региона на с. Писанец е управлявал „ Фиат Браво “ с централизация на алкохол в кръвта 2,74 на хиляда. Наказанията му са отнемане от независимост за период от 1 година и 4 месеца с 3 години изпитателен период, 250 лева санкция и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година и 4 месеца.

Последният обвинен – С. С. на 38 години, също е бил под въздействието на алкохол 2,15 на хиляда, когато на 25.06.2023г. е управлявал „ Фолксваген Туран “ по улиците на гр. Русе. Той одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 5 месеца с 3 години изпитателен период, санкция в размер на 190 лева и отнемане от право да ръководи МПС за 1 година и 6 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР