Различни политически сили се опитват да нагнетяват нагласи и настроения

...
Различни политически сили се опитват да нагнетяват нагласи и настроения
Коментари Харесай

Петкова успокои, че Козлодуй е надеждна атомна централа

Различни политически сили се пробват да нагнетяват настройки и настроения у хората, че изборите ще бъдат манипулирани. Това е следващата неистина. АЕЦ " Козлодуй " е надеждна централа.
Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV министърът на енергетиката Теменужка Петкова, разяснявайки идните парламентарни избори на 4 април. Петкова прикани българските жители да упражнят правото си на глас.
 Теменужка Петкова: Няма повреда в АЕЦ-а, няма заплаха за хората Теменужка Петкова: Няма повреда в АЕЦ-а, няма заплаха за хората
В АЕЦ " Козлодуй " не се е случила повреда, а изключването на 5-ти блок е станало съгласно написаните правила. Няма заплаха за хората, глух...
Подписаният контракт сред АЕЦ " Козлодуй " и компанията " Уестингхаус " Петкова дефинира като доста значим. Тя уточни, че се върви напред към лицензирането на новото на " Уестингхаус ". Енергийният министър изясни, че става дума за един дълъг развой, който до края на юли 2024 година би трябвало да бъде завършен. Петкова уточни, че не е за пръв път комбинацията сред съветска централа и.
Целта на диверсификацията подсигурява сигурност на доставките. " Втората най-важна задача е да осигурим конкурентни цени за българското общество ", уточни Петкова, като изясни, че не е имало повреда в АЕЦ " Козлодуй ". " Няма никакво съображение за терзание, хората би трябвало да бъдат спокойни, че нашата атомна електроцентрала е надеждна ", удостовери Петкова. Тя уточни, че най-лошият вид за АЕЦ " Белене " е да се продаде оборудването. Енергийният министър акцентира, че България има потребност от нуклеарна мощ като " Белене ". Министър Петкова сподели, че риск за оборудването, което се съхранява на площадката на " Белене ", няма.
Теменужка Петкова разяснява, че към този момент действа. " Към сегашния миг България транспортира природен газ към Република Северна Македония и към Гърция ". Петкова съобщи, че няма механически спънки през " Балкански поток " да се газифицират общините, които желаят това.
По думите ѝ подредбата на листите в Политическа партия ГЕРБ се случва извънредно транспарантно. Петкова разкритикува и думите на Цветан Цветанов против ГЕРБ и ръководството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР