Различни паралелки в три пловдивски училища вече са превключили в

...
Различни паралелки в три пловдивски училища вече са превключили в
Коментари Харесай

20 дни след старта на учебната година: Училища минаха онлайн заради COVID

Различни паралелки в три пловдивски учебни заведения към този момент са превключили в онлайн режим, заяви уеб сайтът

 

В главно учебно заведение " Княз Александър I "  от 3 до 7 октомври една паралелка е под карантина. В приблизително училище  " Св. Константин-Кирил Философ "  един клас е също под карантина от 4 до 8 октомври. А основно учебно заведение " Димитър Талев "  една паралелка е под карантина от 2 до 6 октомври, е съобщила д-р Милена Панайотова, шеф " Надзор на заразните заболявания "  към РЗИ-Пловдив. По думите ѝ това не са първите случаи на COVID в Пловдив - още на 18 септември е имало болни учителки и дете в едно пловдивско учебно заведение.

 

" Новият COVID протича извънредно леко като респираторните болести. Най-честният признак в множеството случаи е хремата. Някои хора имат напълно леко неразположение и в случай че не си създадат тест, няма да знаят, че са с вируса ", уточни доктор Панайотова. По думите й спрямо лятото броят на новите случаи в този момент се усилва. " Днес са 24 случаите в Пловдив, а заболяемостта в града е малко по-ниска от междинната за страната, "  каза още тя. Панайотова добави, че понастоящем карантината на болните е останала да работи като мярка - 7 дни за заболелите и 5 дни - за контактните. " Д-р Кунчев (Ангел Кунчев, основният държавен здравен контрольор - бел. ред.) искаше още май месец да отпадне, само че тази трансформира не се случи ", изясни тя.

 

Д-р Панайотова регистрира и огромен интерес към имунизацията на новия вид на Омикрон. " Ваксина има за всички възрастови групи, в това число и за деца от 6 месеца. Много хора идват да се ваксинират в кабинета на РЗИ, а персоналните лекари не могат да отчетат подобен интерес ", разяснява тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР