Разкрита е организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на

...
Разкрита е организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, рапространявала дрога в Бургас

Разкрита е проведена незаконна група, занимавала се с разпространяване на опиати в Бургас. Привлечени към наказателна отговорност са петима участници в групата, оповестиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Задържани са и 200 кг марихуана, която е била пакетирана и подготвена за разпространение , осведомиха на ексклузивен брифинг от прокуратурата.

Марихуаната е била разпределена в 400 пакета, подготвени за разпространение. Конопът е бил създаден в Добричко от локален гражданин, който е имал лиценз за произвеждане на промишлен коноп. Производителят е един от петимата арестувани , той е упрекнат в управление на проведена незаконна група.

" Не си припомням на наша територия да сме задържали такова количество марихуана. Ако тя бе стигнала до крайния пазар под формата на цигари, приходът за дилърите щеше да бъде към 3 милиона лв. ", разяснява шефът на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов. Той посочи, че другите четирима арестувани са от Бургаско като един от тях е осъждан.

Предстои да бъдат гледани ограниченията за неотклонение на петимата.
От 5 до 15 година затвор планува законът за управление на проведена незаконна група и от 3 до 10 година за участниците в нея, посочи наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев похвали работата на полицията за разкриването на незаконната група и задържането на рекордното количество марихуана. " Важното е, че тази пратка не съумя да стигне до пазара, без значение за къде тъкмо е била предопределена ”, разяснява прокурор Чинев.
Ст.комисар Калоян Калоянов добави, че незаконната група е била следена към месец преди да бъде атакувана.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР