Разкрита е голяма организирана престъпна група, която се е занимавала

...
Разкрита е голяма организирана престъпна група, която се е занимавала
Коментари Харесай

Разбиха международна група, изнасяла военни стоки за Русия през летище София

Разкрита е огромна проведена незаконна група, която се е занимавала с експорт на артикули с двойна приложимост за Русия в нарушаване със глобите на Европейски Съюз, заяви Дарик с позоваване на прокуратурата.

Един от уредниците на групата е записал комерсиално сдружение в Пловдив. То е закупувало друго по тип артикули за към 4 млн. лв. - балистични измерватели, оптични прицели, авиационни радиостанции.

Стоките с двойна приложимост са били складирани в жилищен парцел, след което са били преопаковани и изнасяни през аерогара София с последна дестинация Руската федерация.

Сигналът е постъпил от ДАНС. Задържани са всички 12 членове на незаконната група, като част от тях са хванати на летището, пробвайки се да отпътуват от България до Русия.

Нелегалната търговия е осъществявана без лиценз. Според българските проверяващи военните артикули са употребявани на бойното поле във войната против Украйна.

" В ДАНС получихме оперативна информация за търговия със артикули с двойна приложимост и допустима военна приложимост. Разкрита е комплицирана мрежа, построена от задгранични жители за на незаконни доставки на военни артикули от европейски страни за Руската федерация ", добави Пламен Тончев, ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “.

От думите му стана ясно, че групата е оперирала и в страни от Европейски Съюз, Сингапур, Англия, Швейцария, Сърбия, ОАЕ и други.

" Собственик и шеф на записаното в Пловдив сдружение е гръцки жител, роден в Грузия, а действен счетоводител - казахстански жител. В групата има съветски жител, притежаващ документи за идентичност от разнообразни страни. Освен още руснаци, в мрежата има и лица от Беларус и Албания ", добави Тончев.

Стоките не са предопределени за съветската войска, а съответно за воюващите на бойните полета в Украйна, безапелационен беше шефът на ДАНС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР