Разкрит е канал за трафик на мигранти от турската към

...
Разкрит е канал за трафик на мигранти от турската към
Коментари Харесай

Гранична полиция разкри канал за трафик на мигранти от Турция към Румъния

Разкрит е канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница, оповестиха от „ Гранична полиция “. 

Работата по случая е почнала от чиновници на Гранично полицейско ръководство – Силистра, когато в региона на регионалния град са открити няколко опита за превеждане на противозаконни мигранти през границата с Румъния. Образувани са пет досъдебни производства и са арестувани трима души, на които са повдигнати обвинявания, пише БТА.

При акция през днешния ден на територията на София и Перник са арестувани още трима души. Те са набирали мигранти главно в столицата, влезнали в предходни интервали в България и регистрирани в организацията по бежанците. След съответното възнаграждение те са подпомагали напредването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в региона на Силистра. Издирват се още две лица.

При дейностите по следствието са открити и конфискувани мобилни телефони, револвер - законно притежаван и муниции, за които няма позволение за владение и приложимост, уред за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други движимости. Също по този начин са конфискувани и транспортни средства, с които са превозени мигрантите.

По данни на Министерство на вътрешните работи през 2023 година са арестувани общо 18 554 мигранти - жители на трети страни, с 10,7% повече от 2022 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР