Разкриха подробности за добавките върху пенсиите, които ще получат пенсионерите

...
Разкриха подробности за добавките върху пенсиите, които ще получат пенсионерите
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Всички ваксинирани пенсионери ще получат по 75 лева

Разкриха детайлности за добавките върху пенсиите, които ще получат пенсионерите през идната година.

Всички пенсионери, които към този момент са със приключен имунизационен курс или го приключат до 1 юли следващата година, ще получат добавка от 75 лв.. Това стана ясно на брифинга в Министерския съвет.

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков изясни, че 100 млн. лв. от бюджета на Държавното публично обезпечаване ще се дадат по мярката за поощряване на имунизирането в уязвимата група.

Всички пенсионери, които се имунизират до юли, ще получат 75 лв. еднократно – без да изпращат зелен документ, без да изпращат документи, че са имунизирани. В националната база данни има техните данни, ще бъдат засечени с тези от Национален осигурителен институт и ще ги получат начислени по длъжностен път. Тези, които са с завършен имунизационен курс към 31 декември, ще получат добавката с пенсията си за февруари, посочи Гьоков.

Автоматично остава и заплащането на 60 лв. Коронавирус добавка за всички пенсионери. Знам, че всички пенсионери се чудят какви ще бъдат равнищата на януарските им пенсии. Допълнително 750 млн. лв. вкарваме в тази мярка, където добавката за Коронавирус от 60 лева ще бъде изплатена, тъй че равнищата на пенсиите да останат там, където са, да няма понижение на пенсиите, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Гьоков изясни, че става въпрос за 750 млн. лв. от остатъка, които ще бъдат употребявани за подкрепяне на възрастните хора. Добавката е подсигурена до месец юни. Ще я получат 2 058 100 пенсионери, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР