Разкриха нови подробности за прескачането на бюджета от страна на

...
Разкриха нови подробности за прескачането на бюджета от страна на
Коментари Харесай

Разкриха нови подробности около нарушенията на Ред Бул

Разкриха нови детайлности за прескачането на бюджета от страна на Ред Бул. През сезон 2021 " биковете "  а надхвърлили тавана на бюджетите от 145 милиона $ с 1,8 милиона $, като тези спомагателни разноски са в четири съществени посоки, съгласно racingnews365.com.

Според източници на уеб страницата, първичните сметки са били, че Ред Бул е с 4 милиона $ под границата от 145 милиона, само че по-късно се е оказало, че я надвишава с 1,8 милиона.

Сред тези 5,8 милиона $ са разноски за кетъринг на стойност 1,2 милиона $ и вътрешни разноски, свързани с компенсации при овакантяване на чиновници – още 800 000 $.

Предполага се, че в тези вътрешни разноски попада някогашният началник на отдела по аеродинамика Дан Фалоус, който подаде оставка в средата на сезон 2021, с цел да стане механически шеф в Астън Мартин. Обикновено в такива случаи напускащият няма право известно време да работи същата работа и новият му шеф би трябвало да изчака известно време. Но източник от отбора заяви, че Фалоус е бил изместен в друго поделение на компанията, надалеч от спортната стратегия за Формула 1. Ред Бул не са присъединили разноските по напускането му в общия си бюджет, само че инспекторите на ФИА са го създали.

Друго направление, в което има преразход са аварийните елементи и съставни елементи. Тук обаче имаше смяна в разпоредбите, освен това през юни тази година. Първоначално, парите за частите за болидите от сезон 2021, които нямаше да могат да бъдат употребявани за колите от сезон 2022 бяха изключени от общия бюджет, само че по-късно бяха включени в него.

Заплатата на Ейдриън Нюи и тълкуванията по отношение на по тази причина кой тъкмо му е шеф, не е било противоречива точка сред Ред Бул и ФИА и парите за него не са повода за надхвърлянето на тавана на бюджетите. Нюи е един от тримата най-високоплатени чиновници на отбора и е изключен затова от рестриктивните мерки.

Най-спорни са се оказали сумите, които Ред Бул е получил или си е върнал от английските данъчни управляващи. В случая става въпрос за 1,4 милиона $, които от Ред Бул са поискали да си върнат като приети разноски от страната, само че това не е станало. Но в случай че от отборът потвърдят, че няма безапелационен отвод от страна на данъчните за вероятно възобновяване на тази сума, то ФИА ще си промени мнението за нея.

Все още се чака публично решение и наказване от ФИА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР