Разкриха две наркооранжерии в Плевенско, съобщиха от МВР. Първата специализирана

...
Разкриха две наркооранжерии в Плевенско, съобщиха от МВР. Първата специализирана
Коментари Харесай

Разкриха две наркооранжерии в Плевенско

Разкриха две наркооранжерии в Плевенско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Първата профилирана полицейска интервенция на чиновници на бранш БОП, взаимно с служители на реда от Първо районно управление (на МВР) в регионалния град и ПУ-Славяново, е осъществена в село Коиловци.
 Министерство на вътрешните работи
В хода на дейностите, в миг на полагане на грижи за растения от рода на конопа е арестуван мъж. При последвалите процесуално-следствени дейности в парцела са открити 135 растения марихуана в друг етап на напредък, към 100 г вакуумирана суха тревиста маса и везна.

Наркотичните растения били ситуирани в три уреди от типа „ гроубокс “, оборудвани с техника, нужна за развъждането им. В прилежащи постройки в парцела са открити и голям брой празни саксии, почва, центрофуга за обособяване на листна маса, препарати и други, свързани с развъждането на марихуана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. С прокурорско разпореждане мярката на арестувания е удължена до 72 часа , а след това му е натрапен „ домакински арест “.

Специализирани полицейски дейности били извършени и в село Бреница. В интервенцията подпомагане на спецполицаите от бранш БОП оказали чиновници на бранш „ Криминална престъпност “ към ОД на Министерство на вътрешните работи и на Районно управление-Кнежа.
 Министерство на вътрешните работи
На адрес в обитаемото място бил арестуван престъпно проявен и осъждан мъж, за който имало данни, че отглежда растения от рода на конопа. В хода на процесуално-следствени дейности е намерено добре камуфлирано помещение, към 15 кв. м подземен, вкопано в стопанска пристройка за развъждане на животни, оборудвано с техника нужна за развъждане на марихуана.
 Министерство на вътрешните работи
Оттам са конфискувани 28 наркотични растения в друг етап на напредък и към 9 кг суха тревиста маса - съцветия. Намерени са и голям брой саксии, почва, центрофуга за обособяване на листна маса, препарати и други, свързани с развъждането на марихуана, както и осветителни тела и добре построена вентилация.
 Министерство на вътрешните работи
Криминално проявеният мъж в началото е арестуван за период до 24 часа, удължена с разпореждане на прокурор до 72 часа, а с решение на съда му е наложена мярка за непрекъснат арест.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР