Разкошна домашна баница с богата плънка и ароматна чубрица. Ако

...
Разкошна домашна баница с богата плънка и ароматна чубрица. Ако
Коментари Харесай

Картофена баница с чубрица

Разкошна домашна баница с богата плънка и ароматна чубрица. Ако и сложите и малко маслинки, ще придадете неповторим средиземноморски усет

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет
● картофи - 500 г
● зехтин - 3 с.л.
● олио
● маргарин
● чубрица
● сол

Начин на подготвяне

Картофите се сваряват и намачкват с вилица. Добавя се зехтинът и се разбърква добре. Поръсва се с чубрица и сол на усет и се разбърква още веднъж.

Взима се от сместа и се поставя върху корите, след което се хващат две, от които се навива рулце и се поставя в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори, до момента в който се получи навита баница.

Когато е подредена, се полива с разтопен маргарин и се поставя във фурната да се пече на 160-180 градуса - първо изпод, а по-късно и от горната страна.

Когато е подготвена, се оставя единствено на вентилатор. През това време в съд на котлона се сгрява не повече от 1 ч.ч. вода. Като заври, се поставя олио, разбърква се и се изключва котлонът.

Баницата се изважда от фурната и откакто поизстине малко водата, с нея се намокря баницата. (По-добре е това да се направи благодарение на лъжица, с цел да може на по-сухите места да се постави повече вода.) След това се поръсва с чубрица и се оставя покрита с забрадка или се обръща от горната страна й друга тава.

Бележка: Според мен става много изсъхнало поради картофите, по тази причина мисля, че би било добре да се сложат и маслини да вземем за пример.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР