Разкошна бананова торта с мед и орехи - любимото ни

...
Разкошна бананова торта с мед и орехи - любимото ни
Коментари Харесай

Бананова торта с мед и орехи

Разкошна бананова торта с мед и орехи - обичаното ни наслаждение

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 4 бр.
● кафява захар - 1 ч.ч.
● мед - 3 с.л.
● орехи - 1 ч.ч.
● брашно - 1 к.ч.
● банани - 1 бр.

За крема


● прясно мляко - 800 мл
● банани - 2 бр.
● брашно - 2 с.л.
● ванилия - 2 бр.
● царевично нишесте - 1 с.л.
● сладкарска сметана - 100 мл

Начин на подготвяне

Приготвяме блата, като първо разрушаваме яйцата и захарта до пухкава примес. В блендер омесваме банана с меда и орехите.

Получава се гъста примес, която прибавяме към яйчената. След това прибавяме и брашното, като бъркаме с шпатула.

Печем в авансово загрята фурна на към 180 °C за 20-тина минути. След като блатът е изпечен, се изважда от фурната, с цел да изстине, преди да го разполовим.

През това време приговяме крема. Бананите се поставят в блендер дружно с прясното мляко. Бърка се, до момента в който не се получи хомегенна примес. Слага се на котлона да се затопли и през това време дребна част от млечната примес се обърква с нишестето и брашното, тъй че да няма бучки.

Прибавя се и ванилията. Когато млякото се загрее съвсем до завиране, се прибавя останалата примес. Бърка се, до момента в който не се сгъсти. След това сметаната се разрушава и се прибавя с шпатула лека-полека към останалия крем, с цел да се получи пухкава консистенция.

Блатът се разрязва на две, дооформя се в съвършен кръг, благодарение на нож и остатъка се прави на трохи, с които ще декорираме банановия сладкиш от горната страна.

По средата сред двата блата се поставя малко повече от половината крем, а останалият се намазва от горната страна и в профил на лесната плодова торта.

Трохите се поръсват от горната страна и в профил, а по избор може да добавите нарязани на кръгчета банани и намазани с желатин, с цел да не почернеят.

Банановата торта с мед и орехи се оставя в хладилника да стегне за най-малко 24 часа.

Бон Апети!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР