Мич Макконъл: 3-мата републиканци, които е най-вероятно да го наследят

...
Разклатеното здраве на лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл
Коментари Харесай

Разклатеното здраве на лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл отново е в новините, след като той не можа да говори повече от 30 секунди, докато отговаряше на въпроси на репортери в сряда.< /p>

Макконъл, който е на 81 години, имаше подобен инцидент само преди месец. И той прекара пет дни в болницата през март, след като получи фрактура на ребрата от падане.

Способността на Макконъл да продължи да бъде лидер на републиканците в Сената вече беше под въпрос след първите два страха за здравето. Тези въпроси ще станат все по-шумни сега, въпреки по-ранното настояване на Макконъл, че ще довърши мандата си като лидер.

Ето тримата републикански сенатори - всички на име Джон - които може да заменят Макконъл като лидер на тяхната партия в горната камара на Конгреса. Макконъл е един от най-дълго управлявалите и най-последователни лидери на Сената в историята на САЩ.

Сен. Джон Тюн

62-годишният жител на Южна Дакота е републиканец номер 2 в Сената от 2019 г. насам. Той е мек политик с умерена жилка. И беше критичен към бившия президент Доналд Тръмп.

Тюн обмисляше да напусне Сената през 2021 г., но след това реши да се кандидатира за преизбиране през 2022 г., надпревара, която лесно спечели.

Тюн има е в Сената от 2005 г. Той обмисляше да се кандидатира за президент в миналото, най-вече през 2012 г., но оттогава се съсредоточи върху службата в Сената.

Тюн ръководеше Републиканската конференция на Сената в продължение на много години и Сената Комитет за републиканска политика, като и двете имат роля за изграждане на консенсус.

Sen. Джон Корнин

Корнин, 71, е от Тексас и е в Сената от 2003 г. Той е бивш помощник-съдия във Върховния съд на Тексас, който продължи да служи и като главен прокурор на този щат.

Корнин беше републиканец номер 2 в Сената – позиция, известна като камшик – в продължение на шест години, преди Тюн да поеме ролята. За разлика от Thune, Cornyn също така ръководи кампанията на републиканската партия в Сената, като се фокусира върху това да помогне на своята партия да спечели избори. Той е проницателен, с по-остра политика от Тюн.

В един момент Корнин беше смятан за кандидат за Върховния съд.

Sen. Джон Барасо

71-годишният Барасо е от Уайоминг и е най-вероятно да се премести на второто място на републиканците като камшик, ако Макконъл трябва да се оттегли от ръководството или от Сената.

Но ако нито Тюн, нито Корнин успеят да спечелят гласовете на своите колеги републиканци от Сената, за да спечелят най-високия пост, Барасо ще участва в надпреварата.

Барасо беше назначен в Сената през 2007 г., за да замени сенатор Крейг Томас след неговия смърт. Оттогава той се издигна в ранговете на ръководството на Републиканския Сенат, като председателства Политическата комисия на Републиканската партия след Thune и след това пое ръководството на Републиканската конференция на Сената, след като Thune стана камшик през 2019 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР