Разисквани бяха възможностите за сътрудничество в сферите на икономиката, транспорта,

...
Разисквани бяха възможностите за сътрудничество в сферите на икономиката, транспорта,
Коментари Харесай

Община Несебър работи за разкриване на нови туристически пазари

Разисквани бяха опциите за съдействие в сферите на стопанската система, превоза, културата, а в вероятност -  в земеделието

По покана на кмета на община Несебър Николай Димитров в града на ЮНЕСКО гостува делегация от Узбекистан. Инициативата за активизиране на контактите с азиатската страна е подета от кмета Димитров и цели да подтиква  развитието на нова пазарна ниша с голям потенциал  в туризма и туристическите пътувания  в обичайно другарската узбекска страна. 

Разисквани бяха опциите за съдействие в сферите на стопанската система, превоза, културата, а в вероятност -  в земеделието и други

Срещата на гостите от Узбекистан  и кмета Николай Димитров мина с присъединяване на представители на огромни туроператорски компании с активност на вътрешния и интернационалния пазар и представители на хотелиерския бизнес в региона. Представителите на  бранша обявиха  готовност  да работят за определяне на нов пазарен сегмент и  разработване на артикул, ориентиран към нови таргет групи със характерни условия.

Основната цел на Община Несебър  е активизиране на  отношенията сред България и Узбекистан посредством оживление на туристическите пазари и увеличение на броя на визитите от нетрадиционни за региона ни дестинации, в това число от страни, с които узбеките поддържат безвизов режим. Повдигнат бе въпросът за улеснение на пътуванията посредством разкриване на директни авиолинии сред двете страни и бе очебийно, че се чака нова чартърна стратегия  от черноморските летища до огромни  узбекски градове.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР