Разхождам се по софийските слънчеви улици в деня за размисъл

...
Разхождам се по софийските слънчеви улици в деня за размисъл
Коментари Харесай

BMW i5 M60 преподава частни уроци

Разхождам се по софийските слънчеви улици в деня за размисъл преди първия избор за общинска власт, само че не обмислям на тематика „ държавна сигурност или държавна благосъстоятелност ”, а на тематика хипстърия.

За да го опиша най-просто, хипстърът е „ куул ”, сиреч – крепък, но не на мускули, а на външен тип, на държание. Но типично по български, родните хипстъри през днешния ден считат, че е задоволително да ядат веган храна и био сладолед, с цел да са „ яки ”.



От нещо готино хипстър културата стана ширпотреба. Вероятно по тази причина виждам младежи по какъв начин се редят на опашка пред две столични заведения към „ Докторската ”, с цел да ядат био, веган или вегетарианска храна единствено тъй като това е съвременно.

Нямам нищо срещу този метод на хранене, просто ми наподобява необичайно, меко казано, да се постанова тезата, че веган бургерът е доста крепък. Оставам с усещането, че младежите просто не умеят да се любуват на една от благините на живота, а точно вкусната храна.

Същото е и с колите. Някой счита, че да караш Tesla е супер готино, защото… ми просто тъй като е Tesla, тъй като е съвременно (и супер бърза), като iPhone или MAC, би трябвало и ти да имаш, с цел да се движиш в своите среди.

Аз съм надалеч от това потомство, за мен храната е издигната в фетиш, както са и колите. Затова новото BMW i5 е като двоен бургер с Black Angus, двойно чедър, хрупкав бекон, от който тече аленият сос на прясното месо. Той е всичко това, което Tesla не е, тъй като Tesla е като бургер със стек от карфиол.

Аз обаче съм на философията: носи си новите облекла и живей живота, тъй като стекът от карфиол единствено ще те обремени душевен. Затова и залагам на многото кожа, страхотния интериор, на отличното пътно държание и динамичността. И никога не върша съпоставяне сред BMW и Tesla, такова няма и не може да бъде правено, единствено най-фанатичните почитатели на Мъск се пробват да го вършат, като незабавно развяват знамето на феноменалната скорост на Tesla, която никой не оспорва. Но един електрически автомобил не е единствено ускоряване.

А BMW i5 разполага с цяла кошница причини, като даже в този момент най-лесната рецензия по адрес на BMW я няма, тъй като очевидно Дамагой Дукец е решил, че не е добре да поляризира мненията тъкмо с бизнес седана, навъртял над 10 млн. продажби досега.

Същият споделя, че едни от моделите съзнателно са „ по-шумни ” от други. Затова и новата „ петица ” няма нищо общо с ХМ начело, нищо със Серия 4 или Серия 7. Очевидно, откакто поляризираха мнението със упоменатите модели, в този момент е заложено на по-консервативния метод. Само i5 M60 xDrive залага на повече елементи в предницата, които да подчертаят спортната му натура, само че тъкмо това ми се набива прекомерно доста на очи. Защото профилът е извънредно изчистен, а задницата – елегантна. Т.е. стилистичната връзка начело, в профил и откъм гърба при i5 M60 като че ли е подценена. Иначе стандартните и електрическите версии съвсем не се разграничават едни от други.

В предната част господства една съвременна интерпретация на типичните за марката двойни фарове и BMW решетка. Широките и изпъкнали „ бъбреци ” може да се поръчат като алтернатива с контурното осветяване BMW Iconic Glow, което стои доста добре през нощта (за разлика от това при Серия 7).

Отстрани атлетичното тяло на автомобила се оформя от високата линия, вградените дръжки на вратите и щампованата цифра 5 в основата на задните колони. Тесните, разграничени от хромирана лайстна задни светлини обезпечават изразителна интерпретация на типичната за марката L-образна форма.

Дизайнери и инженери изобщо не са се свенили с размерите на новата „ петица ”. В съпоставяне с предходния модел дължината е увеличена с 97 мм до 5060 мм, широчината с 32 мм до 1900 мм и височината с 36 мм до 1515 мм. Междуосието е удължено с 20 милиметра до 2995 милиметра. Въпреки това автомобилът предлага впечатляваща аеродинамика с коефициент на челно въздушно противодействие от 0,22 – 0,23 (в взаимозависимост от модела). Изтъквам този параметър, защото на аеродинамиката се дължи над 60% от потреблението на ток при придвижване на автомагистрала.

Всички детайлности за BMW i5 M60 xDrive четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР