Разходите за поддържане на туристическите агенции оторизирани да издават самолетни

...
Разходите за поддържане на туристическите агенции оторизирани да издават самолетни
Коментари Харесай

От септември ще намалее размерът на предоставяните обезпечения на българските IATA агенции

Разходите за поддържане на туристическите организации оторизирани да издават самолетни билети в България ще намалеят с до 45% от 01 септември 2024 година Това стана ясно по време на 23-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, която се организира в Кюстендил, предава БНР. 

С сред 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните обезпечения на българските IATA организации /които са оторизирани да издават самолетни билети/ след 1 септември откакто са изменени локалните параметри за пазар България. Решението е било признато след разискване на локалната конструкция, формирана от организации - членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници /АБТТА/ и самолетни компании, показани на българския пазар. Промените обгръщат локалните финансови критерии и периоди за разплащане на пазар България Първата смяна касае понижаване на периода за заплащане към IATA от 10 на 8 дни, а другата - понижаване на размера на обезпечението за всяка организация според от нейната категория.

" Минахме през едни много тежки договаряния, само че успяхме да договорим колкото е допустимо по-изгодни условия за ЯТА-агенциите, които ще се отразят върху понижаване на финансовите гаранции, които всички IATA  -агенции дават към ЯТА, и надлежно по-голяма финансова самостоятелност ", коментира Димитрина Горанова ръководител на АБТТА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР