Разходите за гориво за автомобилите с ДВГ /ICE/ падат под

...
Разходите за гориво за автомобилите с ДВГ /ICE/ падат под
Коментари Харесай

Изненада – зареждането с гориво стана по-евтино от зареждането с ток в САЩ!

Разходите за гориво за колите с ДВГ /ICE/ падат под цената на зареждането на електрически автомобили /EV/ в междинния сегмент, се споделя в изследването „ Анализ на разноските за гориво в края на 2022 година “, осъществено от Anderson Economic Group. В него се сочи, че водачите на ICE от междинен клас заплащат приблизително с 31 цента по-малко от водачите на EV от междинен клас, които зареждат вкъщи.

Цената за шофиране на транспортно средство с ДВГ на 100 благи /160 км/ в Съединени американски щати падна под цената за зареждане на сравнимо електрическо транспортно средство за първи път от 18 месеца насам, се споделя в новия отчет. Анализът на разноските за гориво в края на 2022 година, осъществен от Anderson Economic Group, соче, че водачите на ICE от междинен клас заплащат към $11,29 за 100 благи шофиране, приблизително с 31 цента по-малко от водачите на EV от междинен клас, които зареждат вкъщи.

Това е резултат от спадането на разноските за гориво с над $2 и рухването под възходящите разноски за зареждане у дома, изясни AEG. Най-новите общи разноски за благосъстоятелност на EV, към този момент съвсем съответстват с тези на транспортните средства с ICE, без значение от характерните за марките понижения на цените на EV и федералните данъчни заеми за EV, които също трансформират диалога за разноските.

„ Повишаването на цените на бензина направи електрическите автомобили да наподобяват като преференциална договорка през по-голямата част от 2021 година и 2022 година “ - споделят от AEG - „ С покачването на цените на електрическата енергия и спадането на цените на бензина водачите на обичайни транспортни средства с ICE икономисаха малко пари през последното тримесечие на 2022 година “

В разноските за зареждане на търговски EV за транспортни средства от междинен клас няма забележителна смяна, завършвайки годината на $14,40 на 100 благи и оставайки по-скъпи както от разноските за домашно зареждане, по този начин и от разноските за гориво за ICE на междинни цени. Шофьорите на първокласни EV резервираха преимущество в разноските през четвъртото тримесечие, макар че разликата сред разноските и изгодите по отношение на тези на водачите на първокласните ICE коли се сви до $7,56 от $11,20 на 100 благи. AEG към момента не е в положение да предложи съпоставяне в сегментите на пикапите и началните цени.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР