Разходите ни през първото тримесечие на тази година са се

...
Разходите ни през първото тримесечие на тази година са се
Коментари Харесай

С колко са се увеличили доходите и разходите ни за година?

Разходите ни през първото тримесечие на тази година са се нараснали със приблизително 13.3%, а приходите ни са нараснали със приблизително 9.6%. Данните са на Националния статистически институт.

Доходът от работна заплата нараства с 12.9%, приходите от пенсии се усилват със 7.9%. За сметка на това приходът от независима претовареност понижава с 2.6%, а от обществени помощи с 30.9%.



От националната статистика регистрират още, че през първите три месеца на тази година сме харчили повече за храни, безалкохолни питиета и опазване на здравето в съпоставяне със същия интервал на 2021 година



Разходите за храна и безалкохолни питиета нарастват със 17.8%, за алкохолни питиета и цигари с 4.0%,
за облекло и обувки с 5.3%, за вода, електрическа енергия, отопление, обзавеждане и поддържане
на дома с 9.6%, за опазване на здравето с 23.3%, за превоз и известия с 18.2%, за свободно време, културен отдих и обучение разноските ни понижават с 11.1%, а за налози и обществени осигуровки се усилват с 13.3%.

През първото тримесечие на тази година се усилва потреблението на месо, месни творби, яйца и захар. За сметка на това сме консумирали по-малко самун и тестени произведения, кисело, прясно мляко, плодове зеленчуци и картофи.



Повече за приходите и разноските през първото тримесечие на годината може да видите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР